Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan har fått värkar – barnet är på väg!

06 maj, 2019, 14:58 
AvEmma Sanderberg
Efter en lång väntan är nu baby Sussex påväg.
Annons

Det var i oktober, den 15:e, som nyheten avslöjades. Hertiginnan Meghan, som fem månader tidigare hade varit känd som Meghan Markle, var gravid. Men det kom inte som en chock, direkt. Ryktena hade varit många och ihärdiga, och prinsparet kände sig snarare tvungna att gå ut med nyheten i och med sin resa genom Australien och Nya Zeeland.

Och nu är det då äntligen dags. Över nio månader har passerat och prins Charles får vilken minut som helst sitt fjärde barnbarn. Ett barnbarn som på riktigt gör partyprinsen Harry till familjeprinsen Harry.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu precis gick det brittiska hovet ut i ett pressmeddelande att hon börjat föda parets första barn under tidig morgonen 6 maj. Med sig hade hon självklart maken prins Harry, bekräftar Buckingham palace.

Detta händer nu för Meghan, Harry och barnet

Redan för flera veckor sedan började hundratals människor samlas utanför Windsors grindar, och pådraget är stort! Medier som CNN, BBC och varenda brittisk tabloid har representanter på plats. Men den som vill se hertiginnan Meghan och prins Harry live utanför sjukhuset bör inte hålla andan. Det kommer nämligen inte att ske. Prins Harry och Meghan har, precis som vi brättat tidigare, valt bort att visa upp sig live för väntande press och fans. Den första bilden på familjen kommer att komma när de själva hunnit bekanta sig med det lilla nya kungliga barnet.

Senare kommer vi även att få veta barnets titel. En titel som varken blir prins eller prinsessa.

Hertiginnan Meghan föder nu hennes och Harrys första barn!
Hertiginnan Meghan föder nu hennes och Harrys första barn!

Det ska Harry och Meghans barn heta

Ibland överraskar kungligheterna rejält när det kommer till barnens namn (som Estelle eller Nicolas). Ibland tar de den traditionella vägen (som Oscar eller George).

Annons

Strax inför förlossningen gjorde dock det brittiska hovet en rejäl miss som visar på både att barnet blir en pojke, och vilket namn han får! Enligt tidningen Daily Star har Buckingham Palace nämligen “registrerats och reserverat” webbsidor i tre olika namn. Tre sajter med url:er som innehåller “prince-arthur, prince-james och prince-alexander”. Kanske blir det något av dessa namn?

Om det blir en flicka gissar många på att barnet kan få namnet Victoria, som en hyllning till drottning Victoria som ärvde den engelska tronen som 18-åring och styrde från den till sin död 1901, 81 år gammal. Även Mary, Louise, Alexandra och självklart Diana finns med bland gissningarna.

Nu är det snart dags för prinsparet Harry och Meghan att avslöja vilket namn de valt att ge barnet!
Nu är det snart dags för prinsparet Harry och Meghan att avslöja vilket namn de valt att ge barnet!

Följ oss på svenskdam.se för att inte missa en enda detalj om den nya kungliga babyn!

Läs mer

Foto TT

Annons