Meghan, Harry och Archie reser till Sydafrika i höst

prins Harry Meghan

Till hösten kommer prins Harry och Meghan att besöka Afrika – och de tar givetvis med sig lille Archie Harrison.

Snart väntar en ny långresa för hertigparet av Sussex, i oktober ska de nämligen åka över till Afrika, vi är nu säkra på att Sydafrika kommer bli ett av resmålen. Det sägs att fler länder kan komma i fråga, som Malavwi och Angola, men det är ännu obekräftade uppgifter.

Avslöjade nyheten för pressen

Hovet har än så länge inte kommit med några officiella kommentarer om resan, men eftersom den brittiske kommissionären i Sydafrika Nigel Casey har avslöjat den glada nyheten för pressen, däribland tidningen Hello, så vet vi i alla fall att familjen ska dit.

prins Harry, Meghan och Archie

Prins Harry och Meghan med sin lilla Archie Harrison.

– Det här är fantastiska nyheter för oss. Det är också bra för Sydafrikansk ekonomi, sa Nigel Casey förtjust under pressmötet.

Han fortsatte lite skämtsamt berätta att nu skulle minsann försäljningen av hattar och snygga långklänningar att öka bland befolkningen, i och med prins Harrys och Meghans familjeresa dit.

– Så vi ser verkligen fram emot besöket, sa Casey stolt.

Archie

Det är någon gång i oktober som prins Harry och Meghan ska resa över till Afrika under två veckor och det är naturligtvis tänkt att de ska ta med sin son Archie Harrison. Som då får åka iväg på sin allra första långresa.

Hjälper drabbade barn

Hello skriver att familjen ska stanna till i Malawi för att se hur det går för prins Harrys egen välgörenhetsorganisation Sentebale som hjälper aids-drabbade barn samt familjer som lider av andra svåra sjukdomar.

prins Harry och Meghan

Men de ska enligt uppgifter även stanna till i Angola där de kommer titta vidare på hur arbetet fortgått med den viktiga frågan om minröjning i tidigare krigsdrabbade områden.

Som ni kanske minns var detta en hjärtefråga för prinsens mamma prinsessan Diana som själv besökte områden i Afrika som höll på att röjas på minor. Här på bilden var hon i Angola.

prinsessan Diana i Angola

Paret har tidigare besökt kontinenten Afrika vid flera tillfällen, bland annat besökte de Botswana innan de förlovat sig. Dessutom kommer ju stenarna i Meghans förlovningsring just från detta område av världen.

 

Foto TT