Meghan indragen i grymt skämt – efter elaka kommentaren

Meghan Markle hade inget med sändningen att göra, ändå blev hennes namn draget i smutsen.

Meghan Markle har fått utstå hård kritik ända sedan det stod klart att hon och prins Harry var ett par och i Storbritannien har tabloiderna inte varit nådiga mot den amerikanska hertiginnan.

Nu har hon och Harry startat sitt nya liv i hennes hemstat Kalifornien och relationen mellan henne och stora delar av den brittiska befolkningen är minst sagt kylig. Den blev inte bättre av att Meghan talade ut om sina upplevelser i en intervju med Oprah Winfrey, där hon försökte belysa hur hon har blivit orättvist behandlad så länge hon varit en del av den brittiska kungafamiljen.

Denna situation togs det fasta på under lördagen då finalen av Eurovision Song Contest gick av stapeln i Rotterdam, Nederländerna.

Hela Europa har haft Eurovisionfeber den här veckan och det hela nådde sitt klimax under lördagskvällen och det var till slut Italien som stod som vinnare av hela kalaset.

De svenska tittarna lotsades genom sändningen tillsammans med två riktiga veteraner i kommentatorsbåset, nämligen Edward af Sillén och Christer Björkman. Om det är nåt land som haft det tufft i tävlingen så är det Storbritannien, något Edward passade på att påpeka när det var dags för deras framträdande i tävlingen och drog även in Meghan i ekvationen.

– Storbritannien har vunnit tävlingen fem gånger men nu var det länge sen. Numera är britternas relation till Eurovision lika varm som den är till Meghan Markle, sa Edvard af Sillén under livesändningen.

Han fick medhåll av sin parhäst Christer Björkman, som inte kunde annat än hålla med.

– Ja man skulle kunna sitta i timmar och analysera varför, men vi kan sammanfatta det så här, de har inte skickat tillräckligt bra låtar, kontrade han.