Meghan: Jag är här hos er som mor och färgad kvinna

Meghan

Både Meghan och prins Harry höll var sitt uppmärksammat tal under Sydafrika-resan. Bägge talade varmt och öppet om sin son, lille Archie och hur de kan vara förebilder för honom.

Det har på många sätt varit en otroligt spännande tid för hertiginnan av Sussex som sedan några dagar tillbaka befinner sig i Sydafrika på en officiell resa tillsammans med maken prins Harry och parets lille son Archie.

På besök i kåkstaden

Under en av de första dagarna i landet så höll Meghan ett fint tal under ett besök i kåkstaden Nyanga utanför Kapstaden. Det var ett tal som verkligen gick hem hos åskådarna som alla ville hälsa på och helt också krama om hertiginnan.

Meghan Harry

Både prins Harry och Meghan frångick det kungliga protokollet vid ett flertal tillfällen och Meghan stannade ofta till och tog emot både presenter och kramar från åskådarna. Säkerhetsvakterna var dock inte fullt lika förtjusta.

Kriminalitet i området

Nyanga har nämligen också kallats för mordens huvudstad i Sydafrika, med tanke på den stora kriminalitet som finns i området. Så man kan förstå deras stress, men nu verkade det inte precis som hertigparet av Sussex verkade i fara på något sätt.

Meghan i Afrika

–På ett mer personligt plan kan jag säga att även om jag är här med min man, som en medlem i kungafamiljen, så vill jag att ni ska veta att jag är här med er som en mor, som en fru, som en kvinna, som en färgad kvinna och som er syster. Jag är här med er och jag är här för er, sa Meghan i det uppmärksammade talet.

Pratade om kvinnomisshandel

Även prins Harry höll ett tal som blev uppmärksammat. Han tog nämligen upp det viktiga ämnet kvinnomisshandel.

Meghan Harry

–Ingen man är född för att skada kvinnor. Det är ett lärt beteende som lätt skapar en kedjeeffekt i samhället. Men det är något som vi måste sluta med, vi måste förändra vår syn på mansrollen. Vi som fäder måste skapa bra förebilder för våra barn, för en bättre framtid, sa prins Harry.

Han fortsatte sedan att prata om sin egen papparoll:

–Din egen styrka finns inom dig. För mig personligen betyder det att jag skyddar min fru och blir en positiv förebild för min son Archie.

Foto: TT

Ni kan se och lyssna på en del av talet via Instagram här nedan: