Meghan kan tvingas vittna i bittra rättegången

Drottning Elizabeth och Meghan Markle.
Good Lord! Nu riskerar Meghan att bli kallad att vittna i den brittiska Högsta Domstolen. Och hennes advokat säger att hon är redo.
Annons

Never explain, never complain. Eller på svenska: Förklara inte. Och klaga ALDRIG.

Detta har varit drottning Elizabeths ledord under alla hennes 68 år på den brittiska tronen, och det är också något som hon har försökt ympa in i hela sin stora familj, med i alla fall hyfsat god framgång. Ja, åtminstone fram till den dagen Meghan Markle, 36, dånade in i kungahuset för två och ett halvt år sedan. För sedan dess har det varit lite si och så med icke-klagandet.

Efter Megxit: Meghan fortsätter chocka

Hertiginnan Meghan
Hertiginnan Meghan går sin egen väg.
Annons
Annons

Och nu ser det ut som om Meghan tar allt detta flera ljusår längre: Internationella medier rapporterar att det nu finns risk att Meghan kommer att bli tvungen att vittna under den rättstvist som pågår i London.

Meghan och prins Harry
Om Meghan ska vittna inom den närmaste tiden, så måste det bli via videolänk i så fall, eftersom coronakrisen just nu hindrar henne från att lämna USA.

Det är Meghan och Harry som har stämt brittiska tidningen Daily Mail för att de har publicerat det privata brev som Meghan skrev till sin pappa Thomas Markle. Men Daily Mail har slagit tillbaka, och hävdar att den dörren till det privata – den öppnade Meghan helt själv genom att låta sina nära vänner läcka detaljer om brevet till det amerikanska veckomagasinet People.

Annons

I den People-artikeln gick fem av Meghans vänner ut anonymt och lät sig intervjuas om hennes ”emotionella trauma”, och berättade då också flera detaljer ur brevet som Meghan hade skickat till sin pappa.

Meghan i rätten – en mardröm för drottning Elizabeth

Meghan förnekar för sin del att att hon kände till att hennes vänner skulle gå ut offentligt och berätta om brevet i People. Nu har förhören inletts och Meghans och prins Harrys advokat har förklarat att Meghan är redo.

Good Lord – för att använda ett brittiskt understatement. Mycket sannolikt att drottning Elizabeth ryser.

Drottning Elizabeth kallar hem Meghan och prins Harry.

Annons

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Meghan kan tvingas vittna i bittra rättegången”

 1. PernillaA skriver: 27 april, 2020

  Var är bakslaget ?


 2. Alma-lena skriver: 27 april, 2020

  Nu vet vi ju inte hur Elizabeth hade reagerat om hennes far betett sig som Meghans. Underligt att Aftonbladet har en mer ingående bevakning av rättegången än den Kungliga, där det tydligt framgår att Harry försökt få tag på pappan utan resultat. Hur ens den hatiska brittiska pressen kan tycka att Meghan gjort fel är en gåta. Och Sv Dam? Varför väljer ni att köra i brittiska mediers hatspår?


 3. Birthe Vejrum skriver: 27 april, 2020

  Det kan man jo fundere over.
  Og tvinges til at møde i retten, det bliver hun ikke. Hun er forberedt, og er helt klar til at møde frem.


 4. Måntand skriver: 28 april, 2020

  Om det är så, att hennes vänner berättat om brevet först, är det oerhört tragiskt. Och såklart ska det aldrig vara okej för en tidning att berätta vidare om känsliga saker. Är syftet bara att förstöra ännu mer? Låt det här med Meghans familj vara utanför det mediala.


 5. ananas skriver: 28 april, 2020

  “Bakslag inför alla”. Brist i ordförrådet?


 6. Rosa Marie skriver: 28 april, 2020

  En kat blandt hermeliner.


 7. PernillaA skriver: 28 april, 2020

  Jag läste också om dessa sms som Harry tydligen skrev.
  Kan i och för sig förstå att man blir arg om det skrivs felaktiga artiklar samtidigt är ju också frågan om det är värt att dra upp i rätten.
  Oavsett vad man tycker om paret och deras agerande ibland så har jag aldrig förstått att den britiska pressen blev så arg när de lämnade sina kungliga jobb.


 8. Ella skriver: 28 april, 2020

  Meghan och Harry är patetiska! Lämnar drottningen och familjen för att bli mer privata och syns överallt i alla fall. Kan inte leva med media men kan absolut inte leva utan media….
  Läcka? Tja, för min del tror jag det är väl regisserat av Meghan och Harry har inte ens en biroll, möjligtvis en statist i bakgrunden.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar