Meghan kan tvingas vittna i bittra rättegången

Drottning Elizabeth Meghan Markle

Good Lord! Nu riskerar Meghan att bli kallad att vittna i den brittiska Högsta Domstolen. Och hennes advokat säger att hon är redo.

Never explain, never complain. Eller på svenska: Förklara inte. Och klaga ALDRIG.

Detta har varit drottning Elizabeths ledord under alla hennes 68 år på den brittiska tronen, och det är också något som hon har försökt ympa in i hela sin stora familj, med i alla fall hyfsat god framgång. Ja, åtminstone fram till den dagen Meghan Markle, 36, dånade in i kungahuset för två och ett halvt år sedan. För sedan dess har det varit lite si och så med icke-klagandet.

Efter Megxit: Meghan fortsätter chocka

Hertiginnan Meghan

Hertiginnan Meghan går sin egen väg.

Och nu ser det ut som om Meghan tar allt detta flera ljusår längre: Internationella medier rapporterar att det nu finns risk att Meghan kommer att bli tvungen att vittna under den rättstvist som pågår i London.

Meghan och prins Harry

Om Meghan ska vittna inom den närmaste tiden, så måste det bli via videolänk i så fall, eftersom coronakrisen just nu hindrar henne från att lämna USA.

Det är Meghan och Harry som har stämt brittiska tidningen Daily Mail för att de har publicerat det privata brev som Meghan skrev till sin pappa Thomas Markle. Men Daily Mail har slagit tillbaka, och hävdar att den dörren till det privata – den öppnade Meghan helt själv genom att låta sina nära vänner läcka detaljer om brevet till det amerikanska veckomagasinet People.

I den People-artikeln gick fem av Meghans vänner ut anonymt och lät sig intervjuas om hennes ”emotionella trauma”, och berättade då också flera detaljer ur brevet som Meghan hade skickat till sin pappa.

Meghan i rätten – en mardröm för drottning Elizabeth

Meghan förnekar för sin del att att hon kände till att hennes vänner skulle gå ut offentligt och berätta om brevet i People. Nu har förhören inletts och Meghans och prins Harrys advokat har förklarat att Meghan är redo.

Good Lord – för att använda ett brittiskt understatement. Mycket sannolikt att drottning Elizabeth ryser.

Drottning Elizabeth kallar hem Meghan och prins Harry.

Foto: TT.