Meghan mår dåligt – öppnar upp sig i ny intervju

Meghan har utåt visat en stark och glad fasad, men skriverierna om henne har påverkat hennes mentala hälsa rejält. Nu berättar hon för första gången hur hon egentligen mår.

Ända sedan Harrys och Meghans förhållande blev officiellt har de brittiska tidningarna velat veta precis allt om kvinnan som fångade Harrys hjärta. Meghan, som var känd sedan tidigare i och med sin skådespelarkarriär och medverkan i den populära tv-serien Suits, hade en stor offentlig Instagram där hon delade med sig om livet med sina fans. Men Instagram, och sin personliga hemsida, stängde hon ner när hon valde att leva sitt liv med en brittisk prins.

Meghans familjerelationer blev en världsnyhet

När det kom fram att Meghans relation med sin familj inte var den bästa, började medierna skriva ännu mer om hertiginnan. Den trasiga relationen med pappan blev en världsnyhet, och det gick så långt att de publicerade ett personligt handskrivet brev som Meghan hade skrivit till sin pappa.

Meghan och Harry

Utåt sett har Meghan verkat glad, men de senaste åren har varit en kamp för både henne och Harry.

Harry, som alltid har stått fast vid att det var de brittiska medierna som låg bakom att hans mamma Diana tragiskt gick bort i en bilolycka, röt till slut ifrån ordentligt:

Jag har sett vad som händer när någon jag älskar förvandlas till en handelsvara och inte längre behandlas som en riktig person. Jag förlorade min mamma och nu ser jag min fru falla offer för samma mäktiga krafter.”

Paret visade också att de hade fått nog när de stämde tidningen som hade publicerat Meghans privata brev. Nu öppnar Meghan för första gången upp sig om hennes mående, bakom den leende fasaden som vi är vana att se.

“Inte många som frågat mig om jag är okej”

ITV frågar Meghan hur hennes mentala hälsa har påverkats av all press och uppmärksamhet som hon varit med om. Meghan ser märkbart rörd ut och tar en paus innan hon svarar.

– Alla kvinnor, särskilt när de är gravida och precis har fått en bebis, är väldigt känsliga. Det var en utmaning för mig att att dessutom ha den pressen, säger hon innan hon tillägger:

– Tack för att du frågade, det är inte speciellt många som har frågat mig om jag är okej, men det svårt att gå igenom det här bakom kulisserna.

Meghan

Intervjuaren frågar om det går att säga att Meghan egentligen inte mår speciellt bra och att det varit en svår tid och får tillbaka ett “ja”.

Den känsliga sida som Meghan visar i intervjun, är något vi inte har sett förut. Det ger nog många ännu mer förståelse för Harrys uttalande oro för sin hustru. Igår meddelade dessutom hertigparet att de tar sex veckors paus från offentliga uppdrag för att kunna rå om varandra.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: