Meghan Markle i ny skandalintervju – drottning Elizabeth har panik

Drottning Elizabeth och Meghan Markle

Meghan Markle har ställt upp i en ny intervju som kommer att skapa stora rubriker.
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry slog sig ner mittemot tv-ikonen Oprah Winfrey och försatte nästan ögonblickligen den brittiska kungafamiljen i blåsväder.

Det var en intervju som innehöll så mycket: Meghans självmordstankar, sveket från den brittiska kungafamiljen, berättelsen om en synnerligen osmaklig kommentar om prinsparets son Archie – den brittiska pressen visste knappt vad den skulle ta sig till med allt stoff.

Meghan Markle i en ny skandalintervju

Och kritikerna tyckte att Meghan utsatte drottning Elizabeth, som då kämpade med en make, prins Philip, som åkte in och ut ur sjukhuset, för orättvis nervpress.

Nu är det dags igen. Meghan ska bli intervjuad av den amerikanska tv-stjärnan Ellen DeGeneres i dennas vida sedda talkshow. Det är en bomb som heter duga – och hela intervjun ska sändas på torsdag, svensk tid.

Vi vet inte exakt vad Meghan kommer att prata om, men det känns oundvikligt att resten av den brittiska kungafamiljen kommer på tal. Och då lär kontroversen dra igång igen.

På Twitter har redan alla som valt att förbli lojala gentemot Elizabeth riktat bitska kommentarer gentemot Meghan. Många reagerar på sammanträffandet att både Meghan och Ellen DeGeneres anklagats för mobbning av sina före detta anställda.

"Meghan och Ellen... vilken perfekt par, två mobbare", skriver en användare.

"Hon är oförskämd"

Angela Levin, som tidigare reste tillsammans med Harry och skrev en bok om prinsen, är en öppen Meghan-skeptiker. Och att Meghan ska dyka upp i Ellens fåtölj uppskattar hon inte. Speciellt inte nu nu när drottningen kämpar med ett sviktande hälsa och har tvingats ställa in flera av sina senaste uppdrag.

– Jag tror att kungahuset är nervösa varje gång hon öppnar munnen, för hon kan vara så oförskämd. Intervjun med Oprah är dålig timing. Prins Harrys farfar var sjuk. Det handlar bara om vad som är bra för henne. Hon är samvetslös och tänker bara på sig själv, säger Angela till The Sun.

– Hon försöker verkligen framstå som en naturlig, vanlig tjej. Hon vill så gärna ha uppmärksamhet, hon vill så gärna att folk ska se henne.