Meghan Markle indragen i skandalen – av bästa vännen

Meghan Markle har mot sin vilja blivit indragen i en rasistskandal av vännen och stylisten Jessica Mulroney – som blivit av med sina tv-uppdrag.
Slå på ljud

Meghan Markles vän Jessica Mulroney har hamnat i blåsväder. Efter att ha blivit ifrågasatt om varför hon inte visat sitt stöd i frågan om black lives matter, har hon hamnat i konflikt med Toronto-baserade influencern Sasha Exeter.

Sasha Exeter gick ut på Instagram med vad som enligt henne var en allmän uppmaning till alla offentliga personer i hennes närhet att ta ställning i frågan om svartas rättigheter, men att Jessica tog det väldigt personligt. Efter en stund verkade det däremot som att Jessica tagit åt sig av kritiken och hon publicerade en ursäkt på Sashas konto.

“Jag vet att vi har olika erfarenheter. Det är något som jag måste vidkänna och förstå, även i en hetsig diskussion. Jag är oerhört ledsen för att jag inte gjorde det, och för all skada jag har orsakat.”

Jessica Mulroney med dottern, som var brudtärna på Meghans bröllop med Harry.

Jessica Mulroney med dottern, som var brudtärna på Meghans bröllop med Harry.

Nämnde sin vänskap med Meghan Markle

Hon använde även sin vänskap med Meghan för att påvisa att hon lärt sig om frågan.

“Som jag berättat för dig privat, jag har upplevt en väldigt offentlig och personlig situation med min närmaste vän där etnicitet var ständigt närvarande. Det var väldigt lärorikt, och jag har lärt från det.”

Jessica Mulroney på väg in till Meghan Markles babyshower!

Jessica Mulroney på väg in till Meghan Markles babyshower!

Enligt Sasha ska hon sedan ha skickat ett privat meddelande till där hon hotade med att vidta rättsliga åtgärder, medan hon utåt sätt agerat som att hon tog till sig av kritiken. I en uppföljande video berättar Sasha om vad som hände sedan och hennes känslor kring situationen.

“Det här är vad som händer när du avslöjar någon som är förmögen och privilegierad. De ber om ursäkt offentligt men bakom stängda dörrar hotar de med att skicka in en stämning mot dig.” sa hon i videon.

Bad om ursäkt – serien lades ned

Influencern påpekar även att hon tycker det är konstigt att Jessica inte ville deklarera sitt stöd för rörelsen eftersom en av hennes närmsta vänner Meghan Markle är mörkhyad.

Jessica och Meghan är vänner sedan åratal!

Jessica och Meghan är vänner sedan åratal!

Jessica publicerade senare en till ursäkt på sitt egna konto, men skadan var redan skedd. Tv-kanalen CTV har avslutat hennes bröllopsprogram I do, redo och hennes regelbundna inslag i Good Morning America har ställts in.

Enligt Daily Mail är Meghan bestört över vännens beteende, och menar att Jessica inte är någon rasist men hennes sätt att hantera situationen har varit “tondövt och förkrossande”. Enligt tidningen ska hon inte vara glad över att Jessica drog in henne i skandalen.

Jessica Mulroney och Meghan Markle har varit vänner sedan tiden då Meghan spelade en roll i tv-serien Suits, hon har varit hennes stylist och hjälpte till att planera hennes bröllop. Jessicas dotter var brudnäbb åt Meghan under ceremonin.

 

Foto: TT