Meghan Markle och drottningen enade – mot rasismen

meghan drottning elizabeth

Allt kanske inte varit frid och fröjd mellan Meghan Markle och drottning Elizabeth under våren – men nu står de enade i en viktig fråga.


Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt
Slå på ljud

Över hela världen har den senaste tiden protesterats mot amerikansk polis övervåld mot den svarta befolkningen, och många har uttryckt sitt stöd för “Black Lives Matter”-rörelsen på sociala medier.

Bland den växande gruppen supportrar finns nu drottning Elizabeth tillsammans med prins Harry och Meghan Markle. The Queens Commonwealth Trust, där drottning Elizabeth själv är mecenat, prins Harry är ordförande och Meghan Markle vice ordförande, publicerade i tisdags två inlägg som visade att de stöttar kampen.

“Unga personer är avgörande röster i kampen mot orättvisa och rasism runt om i världen. Som ett globalt nätverk av unga ledare står vi enade i jakten på rättvisa och en bättre väg framåt. Tystnad är inget alternativ.” löd budskapet, som följdes upp av en andra tweet.

Mandatory Credit: Photo by REX (9716060b)
Queen Elizabeth II, Meghan Duchess of Sussex open the new Mersey Gateway Bridge.
Queen Elizabeth II and Meghan Duchess of Sussex visit Cheshire, UK – 14 Jun 2018

I nästa Tweet uppmanade de alla att följa deras exempel och säga ifrån.

“Vi har alla makten att påverka positiv förändring. Det är dags att höja rösten och säga ifrån. Dags att ta obekväma konversationer med oss själva och andra. Dags att utbilda oss själva och lära om. Dags att stråla samman och enade bygga en bättre framtid.” stod det i den.

Det är härligt att se drottning Elizabeth, prins Harry och Meghan Markle stå enade i denna fråga om rättvisa via The Commonwealth Trust.

Meghan och Harry inspirerade ungdomar på internationella kvinnodagen 2019.

Meghan och Harry inspirerade ungdomar på internationella kvinnodagen 2019.

Meghan Markle står upp för rättvisan

Det är heller inte första gången Meghan har stått upp för andra människors rättigheter under sin tid som medlem av den brittiska kungafamiljen.

– Om något var fel, det är brist på rättvisa, det finns ojämlikhet, så måste någon säga något. Varför inte jag? sa hon i en paneldiskussion under internationella kvinnodagen 2019.

Även prinsessan Märtha-Louise har tagit ställning i frågan, med ett inlägg på en svart ruta taggat med #blackouttuesday.

 

 

Foto: TT