Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan Markle och prins Harry berättar allt för Oprah Winfrey – läs de hårda orden

08 mar, 2021, 04:39 
Drottning Elizabeth, Meghan Markle och prins Harry
Meghan Markle och prins Harry ställde till med skandaler i natt när de öppnade sina hjärtan för Oprah Winfrey i en stor intervju.
Annons
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervjuBrand logo
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

Meghan Markle och prins Harry fick en hel värld att titta när de slog sig ner mittemot tv-ikonen Oprah Winfrey i natt, svensk tid. Intervjun sändes i den amerikanska kanalen CBS och målas på förhand upp som en rejäl uppgörelse med den brittiska kungafamiljen. Och den levererade som lovat.

Meghan Markle och prins Harry talade ut för Oprah Winfrey

Prins Harry och Meghan Markle i Oprah
Prins Harry och Meghan Markle var brutalt ärliga i sin intervju med Oprah.

Meghan avslöjade bland annat att hon har haft självmordstankar – och att hon inte kände sig stöttad av kungafamiljen.

– Jag ville inte leva helt enkelt. Och det var en väldigt tydlig och verklig och skrämmande ständig tanke. Och jag minns hur Harry bara höll om mig. Jag sa att jag behövde åka någonstans för att få hjälp. Jag sa: 'Jag har aldrig känt så här tidigare och jag måste söka hjälp'. Och jag fick höra att jag inte kunde det, det vore inte bra för kungafamiljen, säger Meghan.

Annons

– När vi var gifta och allt blev tufft så insåg jag att jag inte skulle bli skyddad, men att de var villiga att ljuga för att skydda andra medlemmar i familjen, och de var inte villiga att säga sanningen för att skydda mig och min make.

Prins Harry om sveket från pappa Charles

Harry och Meghan valde att lägga sina kungliga plikter åt sidan och flytta permanent till USA. I processen har hans relation med pappa prins Charles tagit en smäll, avslöjar han. Charles slutade vid ett tillfälle svara i telefon när hans son ringde.

– Det är mycket vi måste jobba med där. Jag känner mig riktigt sviken, för han har varit med om något liknande. Han vet hur den smärtan känns och Archie är hans sonson. Jag kommer alltid att älska honom, men det har gjort väldigt ont. Och jag kommer att fortsätta att prioritera att vi ska rädda den relationen, säger Harry.

Kungafamiljens hemska kommentar om Archie

Det kanske mest chockerande avslöjandet i intervjun handlar om parets son Archie. Meghan berättade något som fick luttrade veteranen Oprah att häpna.

Annons

Meghan: – Månaderna då jag var gravid med honom, hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa 'han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel', och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, säger Meghan.

Oprah: – Vänta. Vänta. Vänta lite. Det diskuterades hur mörk er bebis skulle bli?

Meghan: – Möjligheten och vad det skulle betyda och hur det skulle se ut.

Oprah: – Och du tänker inte berätta vem som sa så?

Meghan: – Jag tror att det skulle skada dem väldigt mycket. Det fick jag höra från Harry. Det var samtal som familjen hade med honom.

Det sa Meghan om drottningen

Däremot har varken Harry och Meghan något negativt att säga om monarken själv, drottning Elizabeth.

– Drottningen har alltid varit underbar med mig. Vi hade ett av våra första gemensamma uppdrag tillsammans, hon bad mig följa med. Vi åt frukost tillsammans den morgonen och hon gav mig en underbar gåva och jag älskade att umgås med henne, säger Meghan.

Annons

Meghan är gravid – med en liten flicka

Meghan är gravid igen, och i intervjun passade prinsparet på att avslöja att de ska få en flicka den här gången.

– Jag är bara tacksam. Att bara ha ett barn, oavsett kön, är otroligt. Men att ha en pojke och en flicka, vad mer kan man begära? Nu har vi vår familj, fyra av oss och våra två hundar, säger Harry.

Meghan Markle avslöjar sanningen om bråket med Kate Middleton

Meghan berättade också att hon har haft ett stort bråk med hertiginnan Kate Middleton, prins Williams fru. Det skedde inför hennes bröllop med Harry.

Bråket ska ha handlat om vilka klänningar som brudnäbbarna skulle bära.

– Jag berättar inte det här för att ge mig på någon, för det var en riktigt tuff vecka inför bröllopet. Och hon var arg på något, men hon ångrade sig och bad om ursäkt. Hon köpte blommor och skrev en lapp där hon bad om ursäkt. Hon gjorde det jag skulle ha gjort om jag sårat någon, hon tog sitt ansvar, säger Meghan.

Annons