Meghan Markle visar upp sig – efter hemska tragedin

Meghan Markle har synts till för första gången sanningen om hennes missfall avslöjades.

Meghan Markle stod tidigare i år för en av årets mest omdiskuterade texter. Plötsligt avslöjade hon att hon och maken prins Harry varit med om en tragedi i det dolda.

I somras var nämligen Meghan gravid – men drabbades av ett missfall. Det skedde när hon höll på att rå om sonen Archie i villan i Santa Barbara, Kalifornien.

"Det var som en skarp kramp i magen och jag föll ihop på golvet med min son i famnen", skrev Meghan om tragedin i New York Times.

"Och i samma ögonblick som jag höll om mitt första barn, så visste jag att nu hade jag förlorat mitt andra."

Meghan Markle syns till efter sitt missfall

Meghan Markle dök upp för första gången efter sitt avslöjande.

Sedan dess har Meghan fått motta oändliga mängder sympati från en medkännande omvärld. Hon har hyllats för texten i New York Times, för sitt mod att tala om en ganska vanlig erfarenhet som av någon anledning tabubelagts.

Nu har Meghan skymtats i offentligheten för första gången sedan hennes tragedi blev allmänt känd. Hon dök upp i CNN för att prata på temat pandemins hjältar. Hon la sitt fokus på matindustrin.

– I de här fruktansvärda omständigheterna, så har vi fått bevittna kraften hos den mänskliga viljan och på vilka fantastiska sätt som gemenskaper har uthärdat tuffa tider. Vi har fått se det goda i människor, i våra kvarter och områden, där människor svurit att inte titta på när deras grannar går hungriga, säger Meghan.

"En närmast outhärdlig sorg"

Meghans första framträdande sedan New York Times-publiceringen har väckt gott om uppmärksamhet. På de sociala medierna är folk glada över att se henne igen och menar att det är tydligt att hon återhämtat sig efter den värsta sorgen.

Så här skrev hon om detta i New York Times-texten.

”Att förlora ett barn är en närmast outhärdlig sorg. En sorg som många tvingas gå igenom men som få pratar om. Men – och det har vi själva fått erfara – när någon frågar hur vi har det, och när någon verkligen lyssnar till svaret, med varmt hjärta och öppet sinne, så blir bördan lättare att bära, för oss alla”, skrev Meghan.

LÄS MER: Silvias dramatiska familjehistoria – återföreningen med Walther

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån