Meghan Markles oväntade stöd – från Hillary Clinton

Meghan Markle stöttas av Hillary Clinton

USA:s tidigare utrikesminister Hillary Clinton rasar mot den press som Meghan Markle utsätts för av media.I en direktsänd radiointervju försvarar hon hertiginnan.– Hon förtjänar bättre, säger hon.

Radioprogrammet Emma Barnett gets answers gästades under tisdagen av USA:s förra presidentkandidat Hillary Clinton och dottern Chelsea.

Ämnet var bland annat den press som hertiginnan Meghan utsätts för av media – och både mor och dotter rasar mot den behandling och granskning som hon tvingas utstå. De brittiska tidningarna vill veta allt om prinsparet och skyr inga medel för att få informationen.

Tidigare i höst beslutade sig Meghan för att stämma den brittiska tidningen The Mail on Sunday. Detta efter att tidningen publicerat ett handskrivet brev från Meghan till sin pappa.

Clinton: “Meghan Markle är otroligt modig”

Programledaren Emma Barnett frågar Chelsea Clinton om hon tror att det finns rasistiska inslag i det som händer kring prinsparet. Och svaret kommer direkt.

– Jag tror absolut att det finns rasistiska och sexistiska delar som pågår. Jag tror att Meghan Markle är en otroligt modig kvinna, jag har aldrig träffat henne så det är mest beundran på avstånd. Jag tror att fortsättningen från vår förra konversation (i programmet, reds anm.) är att vi måste göra det vi känner är det rätta för oss själva. Och i hennes fall även för sin son. Så om att vidta åtgärder mot Mail on Sunday är det rätta, och hon har tydligt bestämt sig för att det är det, då är det vad hon måste göra, säger Chelsea Clinton.

Hillary Clinton om Meghan Markle

Hillary Clinton säger i BBC:s intervju att hon förstår den press som Meghan Markle tvingas utstå från media.

Hillary Clinton håller med sin dotter.

– Jag känner mycket för och om henne. Det är en sak att få veta hur det kommer att se ut när du kliver upp på den där stora scenen med de största strålkastarna… att komma in i kungahuset, eller att bli president eller första dam i vårt land. Det är ändå svårt att föreställa sig. Det krävs en del för att vänja sig när allt du gör granskas och analyseras – och uppenbarligen påhittade saker också. Jag önskar verkligen att hon och hennes man det allra bästa. De kämpar för att få ett meningsfullt liv och integritet på sina egna villkor. Det är tillräckligt svårt i dagens samhälle, säger Hillary Clinton.

Hillary Clinton om Harrys och Meghans förlovning

Ras och kön går absolut hand i hand. Det finns det ingen som helst tvekan om, menar hon.

– Även om du går tillbaka och tittar på sociala medier från då förlovningen offentliggjordes var ras en tydlig del i det. Att tro att något av det som kallas för ”mainstream media” faktiskt tillät att det skulle tryckas och förstärkas var hjärtskärande och fel. Människor väljer inte vilka de blir förälskade i. De blir kära. Hon är en fantastisk ung kvinna med en fantastisk livshistoria. Hon har stått upp för sig själv och hon har gått sin egen väg i livet. Sen blir hon kär och han (prins Harry, reds anm.) i henne. Alla borde fira, eftersom det är en sann kärlekshistoria, säger Hillary Clinton.

Harry och Meghan försvaras av Hillary Clinton

Meghan Markle stämde tidningen The Mail on Sunday tidigare i höst, efter att de publicerat ett brev från henne till sin pappa.

Vill ge Meghan Markle en kram

Hon blir plötsligt lite sentimental – och relaterar till sin roll som mamma.

– Jag känner som mamma att jag bara vill lägga mina armar runt henne. Åh herregud, jag vill krama henne! Jag vill säga till henne att hon ska hålla ut och inte låta skurkarna slå ner på dig. Fortsätt att göra vad du anser är rätt. Det är inte enkelt och det finns några tekniker som man kan lära sig efter vägen: lite humor eller lite avledningar eller vad som helst. Det är jag säker på att hon kommer till så småningom, men det hon går igenom är tufft och hon förtjänar bättre, säger hon i radioprogrammet.

Foto: TT, BBC

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: