Meghan och Harry dissar festen som arrangeras i prinsessan Dianas ära

Meghan och Harrys drastiska beslut tar aldrig slut. Nu väljer de att skippa en viktig dag då prinsessan Diana ska hedras.

Slå på ljud

Sedan Meghan Markles och prins Harrys sorti ur det brittiska kungahuset har sprickorna varit påtagliga mellan kungafamiljen och hertiginnan och hertigen av Sussex.

Nu rapporterar The Mirror att paret tagit ytterligare ett beslut som får dem att glida allt längre ifrån Harrys familj...

Meghan och Harry dissar England för livet i Kalifornien

Sedan flytten till Kalifornien har Meghan inte befunnit sig på engelsk mark en enda gång, trots att Harry flugit över atlanten vid två känsliga och minst sagt viktiga tillfällen.

Första gången var under farfar prins Philips begravning. Då hade det å andra sidan gått drygt ett år sedan Harry träffade sin "forna" kungafamilj.

Andra gången var när statyn av prinsessan Diana stod klar i Sunken Garden vid Kensington Palace och skulle avtäckas.

Statyn skapades i prinsessans ära då hon skulle ha blivit 60 i år om den tragiska olyckan aldrig hade inträffat.

Sönerna prins William och Harry var på plats för att hedra sin mamma och fick äran att dra av skynket av den staty som världen var ivrig att se.

William och Harry avtäcker statyn av prinsessan Diana.

Dominic Lipinski/WPA Pool/Shutterstock

Till synes verkade det som att Harry och William lagt ner stridsyxan, då de sågs skratta och småprata med varandra under dagen. Men nu verkar det som att det bara var en tillfällig överenskommelse.

Meghan och Harry skippar festen för att hedra Diana

Varför Meghan inte funnits vid sin makes sida under de svåra dagarna i England är det ingen som vet. Men gissningsvis har det med den dåliga stämningen mellan henne och kungafamiljen att göra.

Nu stannar även Harry hemma i USA med sin hustru, i stället för att närvara vid en tillställning till minne av hans mamma.

Kungahuset har arrangerat en exklusiv fest för att tacka de givare som hjälpt till att finansiera minnesstatyn av Diana.

100 utvalda gäster är inbjudna, bland dem finns världsartisten Elton John som stod prinsessan nära. Även Meghan och Harry finns med på listan.

Enligt The Mirror har det tidigare rapporterats att paret skulle dyka upp på den minnesvärda kvällen. Men nu meddelar en talesperson till Meghan och Harry att de inte kommer närvara. Anledningen är i nuläget okänd.

Foto: TT / Dominic Lipinski/WPA

LÄS MER: Drottning Elizabeth bryter tystnaden – första gången sedan prins Philips död

LÄS MER: Det stora tiarabråket: Nu kommer sanningen om Meghan fram

LÄS MER: Meghans nya kaxiga stil – retar upp drottning Elizabeth: ”Arrogant”

LÄS MER: Dystert besked till Harry och Meghan – britterna har fått nog