Meghan och Harry i kronprinsessan Victorias fotspår

Meghan och Harry i kronprinsessan Victorias fotspår
Alla trodde att de mest skulle glassa runt kring sitt nya hus i Malibu – och så gjorde Meghan och prins Harry en Victoria!
Annons

Första bilderna på Meghan och Harry i Los Angeles har nått den brittiska pressen. Alla hade trott att vi skulle få se dem glassa runt i lyxiga Malibu…och så dök de i stället upp i ett helt annat sammanhang:

Annons

För i onsdags stod Meghan och Harry på trottoaren utanför detta vanliga bostadskomplex i L.A. Meghan har handskar och rätta sortens munskydd. Medan prins Harry nöjde sig med att täcka över näsan och munnen med en blå bomullsscarf. Och handskarna, ja dem spolade han helt.

Huset i Los Angeles dit Meghan och Harry kom med matlådor.
Här dök Meghan och Harry upp helt oväntat.
Annons

De hade varsin blå tygpåse dinglande från axeln. En påse som var fullpackad med matlådor för en vecka.

Ja, ni fattar. Världens mest kända par har helt enkelt gjort en Victoria: Ryckt in och jobbat för en välgörenhetsorganisation, som distribuerar matlådor i coronakrisens USA till dem som är gamla eller sjuka, eller av andra anledningar inte kan handla själva.

När Meghan och Harry gjorde en Victoria

kronprinsessan victoria stadsmissionen
Victoria åkte till Stadsmissionen, på Södermalm, för att dela ut matpaket.

I kronprinsessan Victorias fall var det Stadsmissionen i Stockholm som fick kunglig hjälp, medan Meghan och Harry var ute på uppdrag för Los Angeles-baserade Project Angel Food.

Annons
Angel Foods VD Richard Ayoub fick hjälp av Meghan och prins Harry.
Angel Foods VD Richard Ayoub fick kunglig hjälp!

Det är brittiska tidningen Daily Mail som har bilderna på paret, och de rapporterar att de hade en SUV med livvakter som rullade tätt bakom. Men uppför den här blåa trappan stegade de ensamma, på sitt mycket hedervärda och två dagar långa uppdrag.

Meghan och Harry på välgörenhetsuppdrag i Los Angeles
Brittiska medier skriver att livvakterna fick stanna på trottoaren när Meghan och Harry tog den här trappan upp.

Så ni kan ju tänka er chocken när de boende öppnade dörren – och insåg att det var Meghan och Harry som kom med matpaketen…

Meghan och Harry på hemligt välgörenhetsuppdrag!
På hemligt välgörenhetsuppdrag.
Annons

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Meghan och Harry i kronprinsessan Victorias fotspår”

 1. Anna skriver: 17 april, 2020

  “Göra en Victoria”…men skärp er nu, SD….!
  Välgörenhetsarbete betyder mkt lite när personerna i fråga kommer dit en stund, skjutsade i limousiner, ställer lite frågor, skakar hand och fotas och sedan åker direkt till flygplatsen f v b till soldränkta karibiska öar…med andra ord: kungligheter idkar INTE välgörenhet, de dimper ner i verkligheten då och då, säger några väl valda ord, varken mer eller mindre…! Vore intressant om ngn vetenskaplig studie kunde visa att deras insatser faktiskt gjorde en avsevärd skillnad någonstans…!


 2. Anna skriver: 18 april, 2020

  Nytt uttryck härmed myntat i svenskan: att “göra en Victoria” …dvs ägna sig åt välgörenhetsarbete. Men vad tycker svägerskan Sofia om att inte få ge namn åt denna hedervärda företeelse…? Kanske kan frivilligarbete inom vården hädanefter kallas för att “göra en Sofia”…


 3. Birthe Vejrum skriver: 18 april, 2020

  Anna (1)kan have en pointe her, det er ofte sådan det går til. At de kongelige møder frem for at kaste “glans” over/ eller skabe opmærksomhed omkring projekterne. Egentlig deltagelse i selve arbejdet sker ikke så ofte.
  Det var dette sidste, at give Harry et indblik i, hvordan det er at arbejde som frivillig/volunteer, der var Meghans mening bag tiltaget. At sikkerhedsvagten så kørte bagefter i SUV’en, var vel fordi der skulle tages billeder, for den giver i hvert fald ingen anonymitet.


 4. Ebba skriver: 18 april, 2020

  Lustig vinkel av faktumet att Harry med fru setts dela ut matpaket i LA. Bilder och filmer (?) finns i utländsk media och räcker långt för att göra lite mer än denna lösa koppling till Victoria.


 5. Angelika skriver: 18 april, 2020

  Göra en Victoria, betydet det att dela ut mat till utsatta stackare och lägga med ett visitkort som förkunnar vem som hjälper dem så de förstår att dessa blåblodiga är de som hjälper dem och att de minnas behöva nu o i framtiden


 6. Bea skriver: 19 april, 2020

  Har ingenting att göra med Victorias ”utflykt.”
  Många kändisar och civila personer i USA ställer upp i välgörenhetsarbete.
  Att dela ut mat är en sak som många människor hjälper till med.
  vid katastrofer, högtider, till äldre, till veteraner osv. Mycket vanligt.

  Den här typen av välgörenhetshjälp kommer att komma många många ggr från det här paret var så säker.

  Birthe – det kommer säkerligen alltid att finnas en säkerhetsvakt/livvakt bakom det här paret. Det är nog ett måste. Säkert anställd i hushållet som övrig personal. ☺️Ha en bra dag. Stay safe.


 7. Bea skriver: 19 april, 2020

  Anna,
  jag tror inte att ”svägerskan Sofia” vill ge ett namn åt varken det ena eller det andra när det gäller hennes och de andras volontär jobb på sjukhuset.
  Jag tror att hon vill ställa upp (som många andra) för att hon/de vill hjälpa till och göra en insats så gott det nu går i det förfärliga läge som nu råder.
  Alla insatser behövs stora som små och alla arbetar för samma sak.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar