Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan och Harrys krav: Efter rasismskandalen

19 dec, 2022, 09:00 
Meghan och Harry

Meghan och Harry kräver att få den ursäkt de aldrig fick. Nu berättar källan om känslorna efter sveket. " Det har varit svårsmält så till 100 procent är det så att de skulle vilja ha ett möte"

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Brittiske hovexperten om Meghan och Harrys beslut: "Oansvarigt"Brand logo
Brittiske hovexperten om Meghan och Harrys beslut: "Oansvarigt"

Meghan och Harry säger ifrån – kräver ursäkten från hovet.

Förrutom att deras dokumentärserie släpptes på Netflix så har de också tankar om den senaste skandalen.

Harry och Meghan nåddes av beskedet att en kunglig medlem i brittiska kungahuset gjort rasistiska uttalanden.

Det var under en mottagning där Camilla Parker Bowles och prinsessan Mary deltog som prins Williams gudmor gjorde tvivelaktiga uttalanden till en besökare.

Lady Susan Hussey frågade Ngozi Fulani, en svart brittisk medborgare, vilken del av Afrika hon kom ifrån under en sammankomst vid Buckingham Palace.

– Rasism har ingen plats i vårt samhälle. Orden var oacceptabla, sade prins William via en talesperson om lady Susan Husseys ord.

Lady Susan Husseys ord skulle få konsekvenser. Efter de rasistiska kommentarerna har hon inte längre en plats inom kungahuset.

Kräver en ursäkt: Efter den omdiskuterade rasismskandalen

Meghan och Harry blev något besvikna efter att prins William låtit ett uttalande gå ut till allmänheten. Inget liknande gjordes då de hade kommit med sina kränkande upplevelser under Oprah–intervjun.

Annons

– Det gjordes aldrig något liknande när Harry och Meghan lyfte fram sina betänkligheter. inget möte, ingen formell ursäkt, ingen som tog ansvar eller ställdes till svars. Det har varit svårsmält så till 100 procent är det så att de skulle vilja ha ett möte, säger källan till The times.

Harry och Meghan anklagade i Oprah Winfrey-intervjun en medlem av brittiska kungahuset för rasism i samband med sonen Archies födsel.

”Man kan minnas olika”, skrev drottning Elizabeth i ett utlåtande efter prinsparets kommentarer.

– Jag har tvingats förlika mig med det faktum att vi förmodligen aldrig kommer att få en genuin ursäkt, sade Harry efteråt.

Prinsparet vill därför ”sätta sig ner med kungafamiljen” i ett möte om deras ”betänkligheter” enligt källan.

Foto: TT

Annons