Meghan och Kate i jättebråk – om ett par tights

Dagens stora kungliga snackis: Strumbyx-bråket mellan Meghan och Kate!

 

Deras dåliga kemi har det skvallrats om länge. Men vem hade trott att det var något så simpelt som ett bråk om strumpbyxor som skapade sprickan mellan Meghan och Kate?

Det är brittiska magasinet Tatler som står för avslöjandet, efter att ha pratat med en av Kates vänner. Platsen var repetitionen inför Meghans och Harrys direktsända jättebröllop, och det var varmt i Windsor.

Kate och Charlotte på Meghans bröllop.

Kate håller masken på Meghans bröllop.

Kates dotter Charlotte, då tre år, skulle vara en av de sex näbbarna, och det var nu, i samband med klädprovningen, som det skar sig – rejält.

Kate, kunglig som alltid, ville att hennes dotter skulle ha tunna vita strumpbyxor för att se mer klädd ut. Helt enligt den gyllene regeln för kungliga brudnäbbar.

Medan Meghan bestämt sa ifrån: Nej, så ville hon inte ha det. Inga tights på barnen på hennes bröllop.

Prinsessan Charlotte utan strumpr på Meghans bröllop.

Så här blev det: Charlotte utan strumpor på Meghans bröllop.

Och hela detta kungliga mini-krig kring det kungliga protokollet ska sedan ha accelererat, och ska också ha slutat med att Kate började gråta.

Sanningen om bråket mellan Meghan och Kate

Bråk om ett par strumbyxor! Det är ändå väldigt långt från den glansfulla bilden av den värdiga brittiska kungafamiljen… Så allt detta har nu blivit en stor snackis, och de brittiska medier har blixtsnabbt döpt hela konflikten till Tightsgate.

Brittiska hovet är inte vidare glada, men The Telegraph stödjer Tatlers uppgifter: Redan i november 2018, ett halvår efter bröllopet, fick redaktionen information om dramat vid klädprovningen från två av varandra oboeroende källor.

Hertiginnan Kate och Meghan

Spänt mellan Meghan och Kate.

Från huvudpersonerna själva är det givetvis knäpptyst. Men kanske får vi höra Meghans version när hennes och prins Harrys fruktade (och efterlängtade) biografi kommer ut i augusti?

Foto: TT.