Meghan berättar om Archie i nya numret av Vogue

meghan markle vogue archie

Nu får vi veta lite mer om vad Meghan delar med sig av i septembernumret av Vogue. Ett nummer där hon står som gästredaktör. Bland annat pratar hon om sin och maken prins Harrys son Archie.

Arbetet som tillfällig gästredaktör för den brittiska upplagan av magasinet Vogue pågick när Meghan fortfarande var gravid och fortsatte sedan efter att hon hade fött lille Archie. Nu får vi veta mer om vad som kommer att stå i det prestigefyllda septembernumret. Hertiginnan Meghans egna ord.

omslag Vogue

Vi har tidigare berättat att Meghan valt ut 15 starka kvinnor från hela världen – en av dem den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg – att pryda omslaget under titeln Forces for Change.

Hertiginnan började arbeta för Vogue i hemlighet

Arbetet som gästredaktör är något Meghan tagit på största allvar. Det påbörjades i all hemlighet redan i början på året och så här skriver hertiginnan själv i förordet:

– Jag var fem månader in i min graviditet när den här processen började. När du läser det här kommer jag och min make att hålla vår då tre månader gamla babypojke i våra famnar.

Meghan Archie

– Det är en väldigt speciell tid det här för mig personligen, på så många plan. Att få arbeta med chefredaktören Edward Enninful och hans team, från tiden då jag var gravid till nu när jag gått på föräldraledighet. Det har varit en stor glädje och ett enormt privilegium att få arbeta med detta begåvade team.

Först skulle Meghan själv pryda omslaget

Vi får också veta mer om hur det gick till när Meghan blev erbjuden att ta över som gästredaktör. Först var det nämligen bara tänkt att de skulle ha henne på omslaget och sedan en intervju med hertiginnan.

Michelle Obama

Det var Meghan själv som då kom upp med en idé:

– Jag funderade länge på hur jag skulle skriva. Men till slut frågade jag rent ut; Hur vore det om jag skulle bli gästredaktör istället?

Det dröjde av förklarliga skäl inte länge förrän jobbet var hennes. I en annan del av tidningen finns en intervju med Michelle Obama som berättar om sin erfarenheter av att vara mamma.

Meghan åt kycklingtacos tillsammans med Michelle Obama

– Jag lyckades övertala henne över en lunch. Vi åt kycklingtacos, berättar Meghan som också berömmer den forna presidenthustrun för alla fina föräldratips.

Michelle berättar om hur hon försöker att skona sina barn från att göra sig illa, men att hon ändå får plåstra om såriga knän och hjälpa läka brustna hjärtan.

harry meghan

– Vi vill ju våra barn så väl, men livet kommer ändå emellan. Att vara mamma innebär också att lära sig släppa kontrollen.

På Meghans fråga om vad hon har för goda råd till henne och prins Harry.

– Passa på att njuta av tiden med er baby, var svaret de fick av Michelle Obama.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: