Se bilderna på Meghan – markerar mot mamma-hetsen

Meghan och Harry

Så fick världen första glimten av det lilla underverket, sonen till prins Harry och Meghan. Det var en avslappnad och till synes lycklig förstföderska som log mot kamerorna medan prins Harry stolt höll sonen i famnen. Men samtidigt skapade hon historia!

Så härligt att se att Meghan Markle var naturligheten själv, när hon och maken prins Harry visade upp sitt knyte offentligt. Hertiginnan av Sussex matchade bebisfilten, som sonen var inlindad i. I sin vita klänning, med knappar och rosett framtill, var hon gudomligt vacker och avskalad. Less is more är Meghans nya mamma-stil. Hon bar sin ring och ett enkelt halsband. Hertiginnan av Sussex hade inte besvärat sig med att låta hovfrisören fixa håret. Hon hade det utsläppt och ostylat och hymlade inte med att magen, självklart, finns kvar, något många kändisar och även andra kungligheter försökt dölja. Hon vill inte bidra till kroppshetsen som nyförlösta mödrar ofta möts av, och den naturliga stilen talar sitt tydliga språk.

Väntat i timmar

Inte heller hade hon tagit sig tid till att sätta på sig dyrbara smycken denna dag då Storbritanniens färskaste kunglighet bars fram av prins Harry till den församlade pressen. Fotograferna hade väntat i timmar för att få ta dessa historiska bilder.

Meghan Markle och prins Harry med den nyfödde sonen.

Meghan Markle och prins Harry med den nyfödde sonen.

Den nyblivna modern såg en aning trött ut, men samtidigt lyste hon av lycka. Meghans ord i St George’s Hall i Windsor Castle var: “Det är magiskt, helt fantastiskt! Jag har de två bästa killarna i världen, så jag är oerhört lycklig”.

Håller stilfanan högt

Alla som någon gång varit gravid vet att det inte alltid är helt lätt att klä en växande mage. Meghan har lyckats att hålla stilfanan högt sedan vi fick höra den glada nyheten att hon och prins Harry väntade barn. Likt sin framlidna svärmor, prinsessan Diana, har Meghan blivit något av en stilikon och är en förebild för miljoner unga kvinnor.

Meghans medvetna klädspråk

Klassiska snitt och feminina skärningar är hennes signum, men hon har också vågat ta ut svängarna och burit tuffa byxdressar och kostymer. Modeexperterna är övertygade om att Meghan alltid är medveten om vad hon bär. Hon gör ett “statement” med plaggen. Miljö och kvinnors rätt är viktigt för prins Harrys hustru och hon har satt en prestige i att ligga steget före och ha ett eget klädspråk.

Meghan Markle i blå klänning

Blå klänning på Meghan, under resan till Marocko.

Det faktum att förstföderskan nu klädde sig relativt enkelt och stilrent, säger en hel del om hur hon vill att omvärlden ska tolka henne. Meghans naturliga mamma-look signalerar säkerhet och trygghet. Varför krångla till saker och ting?

Fokus på familjen

Att hålla på att tänka på sitt utseendet är sekundärt. Nu är fokus på sonen. Och med prins Harry vid sin sida har hon ett stort stöd. Nu väntar ett helt annat liv. En tillvaro med vaknätter, blöjbyten och massor av mys!

Så reagerade Meghans familj på bebisen!

Meghan gjorde Harry älskad – nu stärker barnet monarkin ytterligare!

Efter Meghans stilsuccé – nu har Kate bytt stylist

Foto TT