Meghan släpper egen klädkollektion – berättar om plaggen med egna ord

Meghan

Snart kan du köpa något ur hertiginnan Meghans egen kollektion av kläder, som är skapade tillsammans med varuhuset Marks and Spencer.

Häromdagen släpptes nyheten att hertiginnan av Sussex ska hjälpa kvinnor med en tunn plånbok att köpa snygga kläder. Dessutom går en stor del av pengarna till välgörenhet.

Meghan har tillsammans med företagen Marks & Spencer, John Lewis och Jigsaw – samt med sin väninna designern Misha Nonoo – satt ihop en kollektion av snygga, billiga och användbara kläder som kan köpas till ett bra pris. Det är också tänkt att för varje plagg som folk handlar ska ett plagg gå till välgöenhetsorganisationen Smart Works.

Meghan

Hjälper arbetslösa kvinnor att klä upp sig

Smart Works var ett av de första organisationer som Meghan engagerade sig i sedan hon blev tillsammans med prins Harry. De hjälper bland annat arbetslösa kvinnor att klä upp sig inför en viktig jobbintervju, så att de inte bara ser snyggare ut för eventuella arbetsgivare, de känner sig också bättre till mods.

Mer fakta om själva klädkollektionen och när den kommer ut i affärerna kommer vi att få veta längre fram under hösten, meddelas det från Storbritannien, bland annat tidningen Hello.

Skriver i nya numret av Vogue

Meghan nämnde Smart Work och det nya modeprojektet i sin omtalade krönika i tidningen Vogues septembernummer, som vi berättat om flera gånger här på sajten.

Meghan

Hon skriver själv om det nya modeprojektet som hon driver tillsammans med företagen Marks & Spencer, John Lewis och Jigsaw samt väninnan tillika designern Misha Nonoo:

– Ibland när du kliver in i en affär så finner du ofta snygga kläder men som kanske inte alltid passar ihop så du kan skapa en enhetlig garderob. För att råda bot på detta skapar vi nu en “Capsule Collection” där man alltid kan hitta tidlösa kläder som matchar varandra och som är tänkta för att användas på jobbet.

misha nonoo michel hess

Misha som är en amerikansk designer sägs vara en av dem som presenterade Meghan för prins Harry. Hon var också bjuden till bröllopet mellan Meghan och prinsen förra året, då hon kom tillsammans med Michel Hess.

Foto: TT

Här nedan kan ni sett en film från ett tidigare besök som hertiginnan av Sussex gjorde hos Smart Works.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: