Meghan slår tillbaka efter nya uppgifterna om Archie

Meghan prins Harry och Archie

Meghan Markle och prins Harry fattade nyligen ett kontroversiellt beslut om sonen Archie.Men sanningen är inte som många trodde.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?
Slå på ljud

Många såg med spänning fram emot när prins Harry och hans hustru Meghan Markle skulle dyka upp i Storbritannien för sina sista kungliga uppdrag. Men glädjen fick en liten törn så fort alla fick veta att bara två tredjedelar av prinsfamiljen var på plats i England. Sonen Archie stannade nämligen kvar i Kanada.

Därför lämnade Meghan kvar Archie

Enligt The Times hade drottning Elizabeth verkligen hoppats på att få en sällsynt skymt av sitt barnbarnsbarn. Senaste gången Elizabeth träffade Archie var i maj 2019, för hon missade tyvärr hans dop två månader senare.
Meghan prins Harry och Archie

Meghan och Harry är stolta föräldrar!

Men det var inte några illasinnade motiv som fick Harry och Meghan att lämna kvar sitt barn hos sina nannys. Det var heller ingen avsiktlig pik riktad mot Elizabeth. Snarare handlade det om två oroliga föräldrars hänsyn till sitt barns välmående.
Detta hävdar Bryony Gordon, skribent på den brittiska tidningen Daily Telegraph. Bryony var på plats när Meghan sa farväl till sin avgående personal i Buckingham Palace för sista gången.
Där fick Bryony höra direkt från Meghan att det var oron över coronaviruset som låg bakom det så kontroversiella beskedet.
“Beslutet att lämna Archie i Kanada, handlade inte om någon småsint elakhet, som det har sagts lite varstans, men om oro för hans hälsa när världen hotas av en global smitta”, skriver Bryony.

Meghan är tillbaka i Kanada

Nu kan Meghan se till Archie på egen hand. Enligt Daily Telegraph reste hertiginnan hem till Kanada för att vara med sin son direkt efter högtidligheterna under Commonwealth Day. Prins Harry däremot har stannat kvar i Storbritannien för att ta itu med några kvarvarande plikter.
Den 31 mars upphör prinsparets kungliga plikter för gott.