Meghan vänder helt: Drottningen blev tvingad av andra att sätta dit mig och Harry

Drottning Elizabeth Meghan Markle

Här kommer en vändning från Meghan Markle.Plötsligt har hon försvarat drottning Elizabeth – inför sina egna vänner.

Prins Harry och Meghan Markle stoppades från att använda uttrycket “Royal” i sitt varumärke “Sussex Royal”. Enligt brittisk press kom beslutet direkt från drottning Elizabeth själv.

Drottning ska, sades det, ha uttryckt avsmak inför att kronan och dess prestige blev utnyttjat i kommersiella syften – dessutom av två personer som nyligen lagt av sina kungliga plikter. Harry och Meghan svarade med en bittert formulerad textreplik på sin hemsida.

Kyligt mellan drottning Elizabeth och Meghan Markle

“Även om monarkin eller staten inte har någon laglig rätt att bestämma över hur ordet ‘Royal’ används utomlands, så kommer hertigen och hertiginnan av Sussex inte använda ‘Sussex Royal’ eller någon form av ordet ‘Royal’ någonstans (antingen inom Storbritannien eller annars) när övergången sker våren 2020”, skrev Harry och Meghan.
Meghan och Elizabeth under mer harmoniska tider.

Meghan och Elizabeth under mer harmoniska tider.

“Elizabeth blev pressad”

Men även om pressmeddelandet skrevs med en något giftig penna, så verkar inte Meghan hålla drottningen personligen ansvarig för beslutet. Enligt Daily Mail har Meghan förklarat för sin vänskapskrets att Elizabeth “blev pressad att kräva att namnet byttes”. Anledningen ska ha varit att många känt att Elizabeth favoriserat Harry genom alla år, och “det kan inte de andra hantera”.

Samtidigt har Meghan inte uppskattat det brittiska hovets agerande på den sista tiden. Det har hon gjort väldigt klart för sina vänner, skriver Daily Mail.
– Meghan har sagt att hon och Harry inte hade något annat val än att göra det där uttalandet, säger en av vännerna till tidningen.

– Hon sa att om några ska känna sig förolämpade, då är det hon och Harry. De planerade aldrig att profitera på ordet “kunglig” och att insinuera att de missbrukade sina privilegier på något sätt är absurt.