Meghans beslut – Elizabeth får INTE träffa Archie: “Jättekonstigt – hon sörjer”

Meghans beslut – Elizabeth får INTE träffa Archie:
Drottning Elizabeth får inte träffa Archie när Harry och Meghan är i England. Ett beslut som lär ta hårt på monarken.
Annons

Två tredjedelar av prinsfamiljen är på plats i Storbritannien. Prins Harry och hans hustru Meghan Markle dök nyligen upp i Storbritannien för att utföra sina sista kungliga uppdrag innan kontoret på Buckingham Palace stängs för gott. Men sonen Archie är kvar i Kanada.

Annons

Enligt The Times hade drottning Elizabeth verkligen hoppats på att få en sällsynt skymt av sitt barnbarnsbarn. Senaste gången Elizabeth träffade Archie var i maj 2019, för hon missade tyvärr hans dop två månader senare.

Elizabeth får inte träffa Archie

Meghan visar stolt upp Archie.
Meghan visar stolt upp Archie.
Annons

Helena Wiklund, reporter på Svensk Dam, har bevakat det brittiska kungahuset i flera år. Hon har reagerat på att Harry och Meghan snuvat 93-åringen på en chans att få gosa med Archie.

– Det är ovanligt att en gammelfarmor bara träffat sitt barnbarnsbarn en enda gång, säger Helena.

Helena tror inte att drottningen kommer att visa öppet att beslutet att lämna Archie hemma grämer henne. Men saknaden lär finnas där, bakom den ordnade, korrekta ytan.

– Hon är inte så sentimental. Hon är ganska “matter of fact”. Men familjen är väldigt viktig för henne. Hon är en person som sätter familj och släktband väldigt högt. Därför sörjer hon säkert att hon inte får träffa honom, säger Helena.

 

“Det är jättekonstigt”

I programmet Good Morning Britain slog programledaren Piers Morgan fast att han inte heller uppskattade att Harry och Meghan lämnade Archie hemma. Han tyckte att det var ett märkligt stycke föräldraskap från parets sida.

Annons

Helena är inne på samma spår.

– Det är jättekonstigt att de inte tar med honom. Små barn ska inte vara ifrån sina föräldrar. De behöver någon nära som tar hand om honom, säger Helena.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Meghans beslut – Elizabeth får INTE träffa Archie: “Jättekonstigt – hon sörjer””

 1. Bea skriver: 8 mars, 2020

  Det är nog inte mycket Piers Morgan uppskattar om inte han får säga och skriva det själv. En hemsk person.

  Den bästa beskrivningen någonsin ger Malin Wollin Aftonbladet 16 Jan.
  Ett litet litet stycke är dessa rader- “För den lilla familjen som lossat förtöjningen väntar en ny tillvaro. Vad som väntar Piers Morgan vet ingen.”


 2. ancibergfeldt skriver: 8 mars, 2020

  Förstår att Elisabeth blev besviken
  att inte få träffa Arschi. 🤔
  Dåligt utav Harry och Megan !!!


 3. Carin skriver: 9 mars, 2020

  Och hur vet Svensk Damtidning och alla andra tidningar detta


 4. Birthe Vejrum skriver: 9 mars, 2020

  Harry og Meghan havde deres grunde til at lade Archie blive i Canada – hvis det er der han er? Det kan være ganske praktisk ud fra et sikkerheds synspunkt, at ingen præcis ved, hvor det søde barn befinder sig. 🙂 + alt pludderet om hvad det KOSTER! Det virker som et røgslør/rökridå på mig.
  Det er virkelig underligt, at tidningen vælger at promovere Piers Morgans mening, der i superligaen af Meghan-haters! Men nu har Harry og Meghan jo på få dage bevist, hvilken “skat” kongehuset mister, så man griber vel et halmstrå for at holde gryden i kog.
  Archie må lære, at mor og far i kortere eller længere tid er borte, det ændrer sig jo ikke, med den nye situation.


 5. Eva skriver: 9 mars, 2020

  Jag är själv farmor till ett litet barn och tycker att Megan och Harry gör helt rätt som inte tar med Archie på en lång flygresa. De är bara borta några dagar – inga som helst problem för babyn.


  1. Anna skriver: 9 mars, 2020

   Tro det handlar om annat än flygresan! Megan gör som hon vill och små barn ska inte vara ifrån föräldrar så länge!


 6. Minna skriver: 9 mars, 2020

  Jag tror inte en sekund att det sant


 7. Grethe skriver: 9 mars, 2020

  Tull og tøys. Hverken The Times eller SD vet noe som helst i denne saken og slett ikke hva Dronningen tenker og føler. PARET ikke Meghan har bestemt at det var best for deres sønn IKKE å utsette seg for corona risiko den lille stunden de skulle være i England. Nå synes ikke SD der er noe rart hver gang Madeleine kommer hjem en snartur uten barna så hvorfor synser og mener de om Archie i hytt og pine? Er det ikke på tide å slutte med alt tøvet om Meghan og Dronningen snart.


 8. Eva M skriver: 9 mars, 2020

  Varför inte vända på det om drottningen velat träffa Archie innan flytten hade hon säkert fått det. Paret har haft officiella åtaganden den tid dom varit i England nu varje dag så det var nog lugnats för honom att vara hemma med nanny och kanske mormor.


 9. HMA skriver: 9 mars, 2020

  Oavsett corona-virus och långflygningar så är det inte så svårt att relatera till det tråkiga i att den 93-åringa drottningen inte fått träffa sitt barnbarnsbarn mer än 1 gång! De allra flesta släkter är ju oerhört glada och tacksamma över att få vara en del av de smås liv, precis som det är en styrka för barnen att få ha kontakten med sin släkt. Det bästa man kan ge sina barn är “starka rötter och vingar att flyga med”, sägs det. Men allt som oftast ärver barnen den relation till släkten som föräldrarna har..
  Tycker i af Harry & Meghan borde tänka på detta och skapa tillfällen för kontakt när det passar och medan tid ännu är..!


  1. Bea skriver: 9 mars, 2020

   Den gamla damen lever säkert till över hundraårs strecket så det blir säkert fler tillfällen att träffa det lilla barnet.
   Föräldrarna har valt det absolut bästa alternativet för en liten baby i dessa virus och “bacilltider”. Stay home.


 10. Anna skriver: 9 mars, 2020

  SvD gör som den brittiska tabloiden – skyller all världens elände på Meghan.

  Jag personligen tror att föräldrarna gemensamt kommit fram till alla beslut.

  tror inte denna kommentar publiceras 🙂


 11. Birthe Vejrum skriver: 9 mars, 2020

  De var inviteret til kirkegang/gudstjeneste af Dronning Elizabeth i går søndag, sammen med Prins Charles og Frue + the Cambridge’s + Beatrice med kommende ægtemand bl.a. og brunch/lunch på Windsor bagefter.
  I fredags besøgte Meghan Dagenham School med temaet “International Women’s Day” programsat. Det blev både en munter ( en 17 årig pojke tog sig friheden til et kindkys, og fik et kram af Meghan 🙂 og alvorlig dag for eleverne.


  1. Bror skriver: 9 mars, 2020

   … och i lördagskväll fick hon “a standing ovation” i Royal Albert Hall.
   När hände detta en kunglig person senast?


 12. Helena skriver: 9 mars, 2020

  Den brittiska , kungliga familjen kunde ju ha stått upp för Meghan och prins Harry när den inhemska pressen öste otidigheter och ifrågasättanden över dem. Inte ett ord hördes från dem till försvar för de sina. Den rasism Meghan fått utstå offentligt utan att ha blivit försvarad, är en skam för dem alla. Istället får vi se hur prins Andrew försvaras… Shame on them.
  Intresset i familjen förefaller tidigare ha varit minimalt för Meghan o Harry. Hoppas få se detta inlägg publicerat som en motvikt till fortsatt förtal av de unga


  1. Birthe Vejrum skriver: 9 mars, 2020

   Jeg giver dig helt ret Helena.
   Der er blevet taget med “fløjlshandsker” på Edward udadtil. Jeg tror, at kongehusets gratulation på Instagram på 60 års dagen var en føler på stemningen i England omkring ham, i al fald omtales han ikke mere som HRH. Måske var hans mor med til hans fødselsdags fest, men resten af familien meldte afbud. Han deltager ikke i dag ved ceremonien i Westminster Abbey, og der er andre små ændringer.


  2. Bea skriver: 9 mars, 2020

   Bror, ja härligt.
   Hänt senast -never – kommer inte att ske.

   Helene,
   Mycket bra kommentar.


 13. Mariane skriver: 9 mars, 2020

  De har valgt at deres barn har det bedst i Canada, hvorfor skulle de udsætte deres barn for Corona virus. Alle taler om at dette her er Megans skyld. Jeg tror mere det er Harry som har taget en beslutning. Hun støtter sin mand i de beslutninger han tager. Det er det man gør i et ægteskab.


 14. Aveline skriver: 9 mars, 2020

  Vad gäller flygresor med lilla sonen så undrar jag bara, var han inte med till Afrika?


  1. Alma-lena skriver: 10 mars, 2020

   Då var det inte snack om coronavitud. Allt som man kan stöta på i Sydafrika finns vacciner mot. Jag undrar varför drottningen missade hans dop. Var hon inte bjuden? Om hon var knte uttryckligenvar portad från dopet så är det väl hon som valt bort att träffa honom inte någon annan.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar