Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghans beslut – Elizabeth får INTE träffa Archie: "Jättekonstigt – hon sörjer"

08 mar, 2020, 20:00 
Drottning Elizabeth får inte träffa Archie när Harry och Meghan är i England.Ett beslut som lär ta hårt på monarken.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?

Två tredjedelar av prinsfamiljen är på plats i Storbritannien. Prins Harry och hans hustru Meghan Markle dök nyligen upp i Storbritannien för att utföra sina sista kungliga uppdrag innan kontoret på Buckingham Palace stängs för gott. Men sonen Archie är kvar i Kanada.

Enligt The Times hade drottning Elizabeth verkligen hoppats på att få en sällsynt skymt av sitt barnbarnsbarn. Senaste gången Elizabeth träffade Archie var i maj 2019, för hon missade tyvärr hans dop två månader senare.

Elizabeth får inte träffa Archie

Meghan visar stolt upp Archie.
Meghan visar stolt upp Archie.

Helena Wiklund, reporter på Svensk Dam, har bevakat det brittiska kungahuset i flera år. Hon har reagerat på att Harry och Meghan snuvat 93-åringen på en chans att få gosa med Archie.

Annons

– Det är ovanligt att en gammelfarmor bara träffat sitt barnbarnsbarn en enda gång, säger Helena.

Helena tror inte att drottningen kommer att visa öppet att beslutet att lämna Archie hemma grämer henne. Men saknaden lär finnas där, bakom den ordnade, korrekta ytan.

– Hon är inte så sentimental. Hon är ganska “matter of fact”. Men familjen är väldigt viktig för henne. Hon är en person som sätter familj och släktband väldigt högt. Därför sörjer hon säkert att hon inte får träffa honom, säger Helena.

 

“Det är jättekonstigt”

I programmet Good Morning Britain slog programledaren Piers Morgan fast att han inte heller uppskattade att Harry och Meghan lämnade Archie hemma. Han tyckte att det var ett märkligt stycke föräldraskap från parets sida.

Helena är inne på samma spår.

– Det är jättekonstigt att de inte tar med honom. Små barn ska inte vara ifrån sina föräldrar. De behöver någon nära som tar hand om honom, säger Helena.

Annons