Meghans bråk fångades på film – nu avslöjas sanningen om konflikten

Harry och Meghans konflikt hamnade på film. a

Att det inte varit frid och fröjd sedan Harry och Meghan sa ja till varandra för två år sedan står klart – och nu avslöjas det ännu mer om det ögonblick som ska ha varit helt avgörande enligt författaren Lady Colin Campbell.

Innan Meghan och Harry skulle gifta sig var det många som hoppades på att Meghan skulle bli en självklar del av kungafamiljen och omfamnas av det brittiska folket. Med facit i hand uppfylldes inte de önskningarna överhuvudtaget och efter rapporter om konflikter alltsedan bröllopet lämnade paret som bekant sina uppdrag för det brittiska kungahuset och är numera bosatta i USA.

Sprickan ska ha börjat fyra dagar efter bröllopet

För ett par veckor sedan kom det fram uppgifter om att sprickan mellan Meghan och Harry ska ha uppstått bara ett par timmar efter Meghan och Harrys bröllop. Det är Lady Colin Campbell, som var god vän med prinsessan Diana och som har skrivit flera böcker om den brittiska kungafamiljen, som skriver om händelsen i boken Meghan and Harry: The Real Story. 

Enligt henne var tillfället fyra dagar efter bröllopet, då kungafamiljen med gäster återigen samlades för ett firande då prins Charles skulle uppvaktas inför sin 70-årsdag. Där ska Meghan ha gjort något som förvånade en av de andra festdeltagarna – nämligen ha förklarat för prins Harry att hon var “uttråkad” och ville gå från tillställningen efter bara 15 minuter.

Nu avslöjas sanningen om konflikten

Enligt Lady Colin Campbell insisterade dock Harry på att de skulle stanna ett tag, även om Meghan ska ha tyckt att de hade “gjort sitt” och att “alla hade sett att de var där nu”. Enligt Campbell var det just detta som skapade chockvågor inom den kungliga kretsen och att det pratades mycket om den nyblivna brudens beteende efter tillställningen.

– Vi var alla helt tagna på sängen och förundrade, vi tänkte att det inte bådade gott. Det var inte alls ett bra förebud, vi hoppades alla att informationen var felaktig men det var den såklart inte.

Konflikten hamnade på film

En händelse från tillställningen har även hamnat på film. I klippet ser man prins Charles gå avsides för att prata en kort stund med Harry innan Charles och Camilla säger hejdå till Harry och Meghan. Efter det att klippet började cirkulera i sociala medier har många spekulerat i att konversationen handlade om att Charles bad Harry att avlägsna sig från tillställningen på grund av Meghans beteende.

Det visade sig dock inte stämma enligt Daily Mail som anlitade en expert på att läsa av läppar. Denne menade att konversationen dem emellan var artig och att det inte fanns ett spår av fientlighet just där och då i alla fall.

Foto: TT