Meghans förvandling – efter smusslandet med Archie

Meghans förvandling – efter smusslandet med Archie

Meghans förvandling efter mammaledigheten går inte att ta miste på. Från dyra designklänningar till överkomliga priser, från glittrande diamanter till knappt några smycken alls. En väl uttänkt strategi, tror kändisstylisten.
Det här är Meghan Markle
Slå på ljud

När Meghan introducerades till den brittiska kungafamiljen bar hon alltid exklusiva designerplagg med dyrbara diamanter till. Hon bar dessutom aldrig samma plagg offentligt mer än en gång.

När hon visade sig första gången med prins Harry, kostade hennes outfit runt 260 000 svenska kronor, och bröllopsklänningen landade på hela 2 miljoner svenska kronor. Meghan hyllades verkligen för sin stilsäkra garderob och det fortsatte inte minst under graviditeten.

Meghan

Meghans bröllopsklänning kostade 2 miljoner svenska kronor.

Men den senaste tiden har något förändras. Efter att Meghans och Harrys son Archie Harrison kom till världen har Meghan plötsligt ändrat stil. När Meghan dök upp efter mammaledigheten var det en helt annan prislapp på kläderna. Vid ett framträdande i september bar hertiginnan en dräkt värd 1 000 kronor, och nyligen dök hon upp i en annan för 1 300 kronor.

Meghans nya klädstil är en strategi

Det är inte bara prislappen som har ändrats, utan också hennes stil. Förut bar hon alltid smycken, men nu syns hon knappt i några alls. Enligt kändisstylisten Anthony McGrath är det hela en strategi.

Meghan

När Meghan var med vid en ceremoni nyligen bar hon en klänning för 1500 svenska kronor.

– När det kommer till kungligt mode är det Meghan och Kate väljer att bära nästintill alltid medvetet, och Meghans val att vara mer nedtonad och släppa dyra plagg till förmån för mer blygsamma outfits är högst troligt medvetet, säger han till brittiska tidningen Daily Mail och fortsätter:

– Hon har lärt sig att skicka budskap med kläderna och vill att människor ska se henne som en mer relaterbar medlem i kungafamiljen.

Stylisten Susie Hasler tror att Meghans nya stil är inspirerad av hertiginnan Kate, eftersom hon också börjat återanvända plagg mer och mer, precis som Kate gör.

Foto: TT