Meghans hämndaktion – Piers Morgan får sparken

Meghan hade ett finger med i spelet när programledaren fick gå.

Oprah Winfreys intervju med Meghan och Harry fortsätter att skapa rubriker. Under tisdagen lämnade Piers Morgan, som länge varit en högljudd kritiker till Meghan, tv-kanalen ITV och sin roll som programledare för Good Morning Britain, efter att tidigare under dagen dramatiskt stormat ut mitt under sändning.

Storbritanniens myndighet för medier hade i början på veckan fått in över 40 000 anmälningar mot Piers Morgan, efter att han i sändning sagt att han inte tror på ett ord av vad Meghan säger, inklusive delarna som handlade om rasism och psykisk ohälsa.

Piers Morgan stormade ut – sade upp sig

Under tisdagsmorgonen gjort ett försök till att släta över sina påståenden med att göra det tydligt att han anser att psykisk ohälsa ska tas på allvar och alla som känner att de någonsin funderat på att ta sitt liv ska söka hjälp, men det var inte tillräckligt. Han konfronterades av kollegan Alex Beresford, som menade att vissa av de uttalanden Piers gjort om Meghan har varit ”diaboliska”, varpå Piers stormade ut ur studion.

Under kvällen meddelade tv-kanalen ITV att han lämnar programmet för gott.

meghan markle

Meghan skickade in ett klagomål efter Piers Morgans kontroversiella uttalande.

TT

”Efter diskussioner med ITV, har nu Piers Morgan bestämt att det är en lämplig tidpunkt att lämna Good Morning Britain. ITV har accepterat hans beslut och har inget övrigt att tillägga.” skriver ITV i ett uttalande.

Meghan kontaktade bolagets vd

Nu verkar det som att personen i fokus för en stor del av Piers Morgans skarpa åsikter hade ett finger med i spelet.

Chris Ship, som själv är reporter på ITV, avslöjade på Twitter att hon skickat in ett klagomål till kanalen efter att Piers Morgan ifrågasatt sanningshalten i intervjun.

”Så... hertiginnan av Sussex lämnade in en formell anmälan mot ITV på måndagen. Det ska ha skickats till bolagets vd. Meghan adresserade Piers Morgans ord och huruvida de kan göra skada för frågan om psykisk ohälsa och hur det kan påverka andra som drabbats av självmordstankar” skriver Chris på Twitter.