Meghans hemlighet om Archie avslöjad – efter ett år

Nu förklarar Meghan vad som inspirerat namnet till sonen Archie.

Meghan och prins Harry har fått skjuta upp vad som skulle bli deras första gemensamma arbete sedan de klippte banden med brittiska kungahuset tidigare i år, nämligen startskottet för deras stiftelse Archewell.

Just namnet Archewell kanske klingar bekant? Det beror på att de döpt stiftelsen efter sonen Archie Mountbatten Windsor, som fyllde ett år den sjätte maj.

Inspirationen till båda namnen kommer från det grekiska ordet arche, vilket står för alltings urämne eller som de tolkat det på engelska, källa till handling.

“Vi kände att det konceptet passade för den välgörenhetsorganisation vi en gång hoppats på att kunna bygga, och det blev inspirationen till vår sons namn. Att göra något av mening, att göra nåt som är betydelsefullt” har de tidigare sagt om namnet till The Daily Telegraph.

Namnet Archewell är inspirerat av grekiska Arche, precis som namnet Archie.

Namnet Archewell är inspirerat av grekiska Arche, precis som namnet Archie.

“Archewell är ett namn som kombinerar ett uråldrigt ord för styrka och handling, med ett som frammanar de resurser vi alla måste ta till. Vi ser fram emot att lansera Archewell när tidpunkten är rätt.” fortsätter uttalandet.

Projektet redan uppskjutet

Men än har tidpunkten inte varit den rätta, projektet har redan stött på en del patrull. Först var det coronapandemin som svepte över världen och tog fokus från det mesta utom de allra mest akuta åtgärderna. Dessutom fick deras första ansökan till det amerikanska patentverket avslag, bland annat för att den inte var fullständigt utförd.

Prets stiftese har stött på patrull, men det avskräcker inte Meghan och Harry! LAnseringen är istället uppskjuten till nästa år.

Prets stiftese har stött på patrull, men det avskräcker inte Meghan och Harry! LAnseringen är istället uppskjuten till nästa år.

Förra veckan kom rapporter om att lanseringen skjuts upp till minst nästa år på grund av coronapandemin och att paret vill fokusera på black lives matter ett tag framöver. En källa har sagt till The Sun att paret vill fokusera på att göra allt rätt och därför inte behöver gå speciellt fort fram med stiftelsen. Det låter väldigt klokt, bättre att se till att det blir ordentligt gjort än att ha bråttom och inte få det resultat de vill ha!

 

Foto: TT