Meghans ilska – plötsligt inblandad i rättegång

Meghans ilska – plötsligt inblandad i rättegång

Prins Harrys hustru har fått nog. Nu går hon till attack mot författarna till boken "Finding freedom", som menar att de har samarbetat med Meghan när de skrev boken. Påståenden som gör Meghan rasande.
Det här är Meghan Markle
Slå på ljud

Meghan är indragen i en rättslig process. Hon har stämt det brittiska tidningsförlaget Associated Newspaper, för intrång i hennes privatliv. Förlaget har nämligen hävdat att Meghan har överlämnat personlig information genom att samarbeta med författarna till boken “Finding freedom”. Information som handlar om hennes förhållande med prins Harry.

Meghan slår tillbaka mot boken

Den tidigare skådespelaren har stämt tidningen Mail on Sunday för att ha publicerat ett utdrag av ett brev som hon skickade till sin pappa. En publicering som Meghan menar stred mot hennes integritet.

Meghan och prins Harry

I rättsliga dokument som advokaten Jenny Aia lämnat till domstolen, menar Meghan att författarna till “Finding freedom” har förlitat sig på konstnärlig frihet snarare än fakta, rapporterar tidningen Daily Mail.

– Anekdoterna är antingen extremt lindrande eller som jag förstår det en produkt av konstnärlig frihet. De är inkorrekta, skriver Meghans advokat.

Mail on Sunday som publicerade brevet hävdar att all information och bilder redan finns med i boken. Jenny Afia menar att boken är anekdotisk och tidningen är inget att lita på.

Hertiginnan begär skadestånd

Hertiginnan har ansökt om skadestånd från Associated News för påstådd missbruk av privat information, upphovsrättsintrång, och brott mot dataskyddslagen.

Meghans advokater har kraftigt förnekat att hon skulle ha samarbetat med författarna. Nya uppgifter berättar dock att hon förlorade i sitt försök att blockera påståenden om att hon samarbetat med författarna till boken.

Men striden fortsätter. Meghans advokater ska fortsätta processen och överklaga till hovrätten. En tio dagars rättegång väntas inledas provisoriskt den 11 januari nästa år.

Meghan Markle i kavaj

Foto: TT