Meghans konflikt med Kate – efter intervjun i tv

I dokumentären Harry & Meghan: An African journey berättade Meghan Markle och prins Harry öppenhjärtigt om hur tufft de har haft det de senaste åren, vilket har lett till ytterligare bråk mellan Harry och prins William.

Meghan Markle och prins Harry har som bekant haft en turbulent tid på sistone och har just nu en sex veckor lång paus från sina kungliga uppdrag. Enligt den nya dokumentären om paret, Harry & Meghan: An African journey, är det framförallt uppmärksamheten som har varit särskilt påfrestande för paret. I den berättade både Meghan och Harry om hur dåligt de har mått det senaste året.

– Vilken kvinna som helst, särskilt när de är gravida, är verkligen sårbara. Det har verkligen varit en utmaning. Att sedan ha en nyfödd på det…för en kvinna är det mycket att ta, sade Meghan i intervjun.

Harry erkände även att han och prins William befinner sig på olika vägar i livet just nu och uttryckte även en oro över pressen som paret lever i och jämförde deras situation mot den hans mamma levde i, samt att Dianas död fortfarande är som ett öppet sår för honom.

Meghan och Harry i dokumentären "Harry & Meghan: An african journey".

Meghan och Harry i dokumentären “Harry & Meghan: An african journey”.

Sprickan större efter avslöjandet

Tydligen ska dessa uttalanden ha tagit hårt på prins William och hertiginnan Kate, som ska ha varit särskilt förvånade och oroade över att hertigparet pratat så öppet om sina känslor. Det ska också ha lett till en viss obekväm stämning inom det brittiska kungahuset, som gärna håller en lägre profil i liknande ämnen sedan länge.

Relationen bröderna mellan, som redan var frostig innan dokumentären, har nu blivit ännu sämre, rapporteras det. Att inte heller Harry och Meghan kommer att fira jul enligt tradition i Sandringham sägs inte heller ha gjort under för sämjan.

Den stela stämningen, särskilt mellan Kate och Meghan, ska bland annat ha synts när de båda dök upp på Remembrance Day den 11 november tillsammans med drottningen. Då ska duon inte ha setts prata eller interagera med varandra, åtminstone inte framför kamerorna.

Foto: TT