Meghans markering – hon och Harry borta för gott

meghan markle prins harry

TT
Meghan vantrivdes så mycket med tillvaron att hon lämnar för gott, skriver Sunday Times.

Allt sedan Harry och Meghan gav upp sina titlar och flyttade till USA har de varit helt inaktiva på sociala medier. Det sista inlägget på deras Instagram Sussex Royal är en farväl-inlägg till alla de som följt deras resa och sedan dess har inget mer dykt upp där.

De har heller inte startat några nya konton på Instagram eller andra plattformar så som Twitter eller Youtube, och Meghans gamla konton är fortfarande inaktiverade vilket de har varit ända sedan hon och prins Harry förlovade sig. Båda makarna har uttalat sig kritiskt om att leva sina liv på sociala medier, efter att framför allt Meghan utsatts för en stor mängd näthat från tusentals konton.

Meghan och Harry försvinner för gott

Nu rapporterar Sunday Times att den här förändringen med största sannolikhet är permanent. Enligt tidningen har de inga planer på att använda sociala medier för att nå större räckvidd för sin stiftelse Archewell, och att det är lika osannolikt att de kommer skaffa personliga konton.

meghan markle

Meghan har varit hårt utsatt i sociala medier sedan hon och Harry blev tillsammans.

Stephen Lock

Meghan har tidigare uttalat sig om hatet som varit ”nästan omöjligt att överleva”, rapporterar The Guardian, och hon ska även ha varit den mest ”trollade” personen på nätet 2019, något hon berättade om när hon gästade podcasten Teenager Therapy i oktober förra året.

”Jag har fått berättat för mig att 2019 var jag den mest trollade personen på nätet i hela världen.” sa hon i podcasten.

”Det går nästan inte att överleva, det är så stort att man inte ens kan föreställa sig hur det känns. Jag bryr mig inte om om du är 15 eller 25, om folk säger saker om dig som inte är sanna, det är så nedbrytande för din psykiska hälsa” fortsätter hon.

Men trots att stiftelsen Archewell inte har någon sociala medier-närvaro har de inte brist på kanaler att nå ut med sitt budskap. Förutom hemsidan har de även skrivit ett kontrakt med Netflix, och det senaste projektet Archewell Audio är en podcast som finns exklusivt på Spotify.