Meghans märkliga beslut sågas – bryter mot kungliga etiketten

Meghan beslut väcker ilska på många håll.

Slå på ljud

Allt sedan Meghan lämnade Storbritannien för att flytta till USA tillsammans med prins Harry och deras son Archie har förtroendet för henne bland det brittiska folket gått stadigt neråt.

Efter att de bott utomlands i ett år hade de chansen att välkomnas tillbaka till kungahuset och behålla både sina kungliga titlar och kungliga jobb, men de valde att stanna kvar i USA och därmed förverkade både Meghan och Harry sin rätt att kallas för kungliga högheter.

Däremot är de fortfarande hertig och hertiginna av Sussex, titlar som de ibland använder vilket omedelbart ifrågasätts.

Meghans agerande ifrågasätts

Den senaste i raden av kritikstormar kom nu i veckan när sajten Politico avslöjade att Meghan ringt till medlemmar i kongressens privata nummer för att prata om det nya förslaget med betald föräldraledighet som är uppe på den politiska agendan i USA just nu. En av dem hon kontaktat var republikanska senatorn Shelley Moore Capito.

– Jag sitter och kör i min bil. Det står att det är okänt nummer. Seriöst. Jag trodde att det var senator Manchin, hans samtal har dolt nummer. Sen säger hon 'senator Capito?' jag svarade 'ja'. Då sa hon 'det här är Meghan, hertiginnan av Sussex', skriver Capito i ett meddelande.

Meghan

Meghan och Harry lämnade sina kungliga plikter för att börja om på nytt i USA.

Kristin Callahan/Shutterstock

– Jag kunde inte förstå hur hon fått mitt nummer, fortsätter hon.

Det var inte den enda personen hon kontaktat, även Susan Collins, också republikan, fick ett samtal.

– Det var trevligt att prata med henne men jag är mer intresserad av vad folk från Maine har att säga, sa Collins enligt journalisten Marianne LeVine på Politico.

Meghan kritiseras nu kraftigt på flera håll.

– Om du måste ringa till någon, övertyga dem med dina argument, inte genom att använda en kunglig titel från en institution som du och din man har gjort allt för att underminera, skriver GB News-journalisten Colin Brazier på Twitter.