Meghans nya beslut rör upp starka känslor: "Det är helt ofattbart"

Meghan lämnar landet – återförenad med Archie

Meghan Markle och prins Harry har fattat ett drastiskt beslut om sin framtid.Men deras planer är inte helt och hållet uppskattade.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 13?
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry är inte längre kvar på Vancouver Island. Det var The Sun som först rapporterade att prinsparet i all hemlighet flytt till Los Angeles.

De tog chansen innan Kanada valde att begränsa resandet in och ut ur landet för att stoppa coronaviruset från att spridas.

– Harry och Meghan har lämnat Kanada för gott. Gränserna stängdes och flygen ställdes in. De var tvungna att komma därifrån, säger en källa med insyn till The Sun.

– De insåg att Kanada inte skulle fungera av en rad olika skäl och de vill vara baserade i Los Angeles.

Meghan Markle får tuff kritik för nya beslutet

Meghan

Meghan i fodralklänning från Victoria Beckham

Nu väntas Harry och Meghan slå sig ner i Serra Retreat, den mest privata och insynsskyddade delen av Malibu. Där ska de enligt uppgifter i brittisk press ha spanat in ett hus på 1138 kvadrat.

Dan Wootton, nöjeschef på The Sun och känd tv-profil i Storbritannien, menar att nyheten inte mottagits speciellt väl i det brittiska kungahuset.

“Det är helt ofattbart. Så känner kungligheterna och hovmedarbetarna kring Harrys och Meghans beslut. Det är i alla fall en stor PR-tabbe att flytta till Los Angeles mitt i en enorm sjukdomskris på internationell skala, i stället för att återvända och göra sin plikt i Storbritannien. De hade en otrolig möjlighet att visa att de finns där för sin familj, monarkin och folket när det blir tufft. I stället har de återigen visat att de prioriterar sina nya Hollywood-kompisar och en livsstil de flesta av oss bara kan drömma om”, skriver Dan.

“Chockade och bedrövade”

The Sun säger sig ha pratat med en källa inom det brittiska hovet om saken.