Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghans och Harrys chockerande vändning – vill bli kungligheter igen

03 mar, 2022, 11:00 
Drottning Elizabeth och Meghan och Harry
Meghan Markle och prins Harry har en chockerande önskan.
Annons
Johan T Lindwall om Meghan och Harrys intervju: ”Var det verkligen nödvändigt?”Brand logo
Johan T Lindwall om Meghan och Harrys intervju: ”Var det verkligen nödvändigt?”

Meghan Markle och prins Harry chockade hela världen med sitt besked i januari 2020. Det så omskrivna paret att de vill avstå sina kungliga plikter och vara självständiga individer.

Drottning Elizabeth mottog beskedet med skepsis. Hon lyckades övertala Harry och Meghan att gå med på en tolv månader lång prövoperiod.

Meghan och Harry chockar världen igen

Men beslutet bekräftades och blev slutgiltigt – trodde vi – i februari 2021.

"Hertigen och hertiginnan av Sussex har bekräftat för hennes majestät drottningen att de inte kommer att återvända som arbetande medlemmar av kungafamiljen. Efter att ha haft samtal med hertigen, har drottningen bekräftat i skrift att det inte är möjligt att fortsätta med ansvarsområdena och plikter som kommer med ett liv i allmänhetens tjänst. Hedersbetygelserna och beskyddarrollerna som hertigen och hertiginnan kommer därför att tas tillbaka av drottningen, och sedan delas ut till de arbetande medlemmarna av kungafamiljen", stod det i uttalandet från det brittiska hovet.

Annons

Men kanske innehåller sagan ännu ett kapitel. Kungajournalisten Tom Quinn har kommit med ett häpnadsväckande avslöjande som kastar nytt ljus över vår bild av vad som väntar framöver för Meghan och Harry.

– En sak som en källa på insidan berättade för mig är att både Meghan och Harry tror att när de äldre kungligheterna dör, alltså Elizabeth, så kan de två komma tillbaka, när Charles är kung, och vara kungligheter på halvtid, som de velat hela tiden, säger Tom.

– Det skulle innebära att de tillbringade sex månader som arbetande kungligheter och sex månader i USA eller vad de nu vill göra.

"Elizabeth kan inte acceptera det"

Men det krävs alltså att Harrys pappa prins Charles blir kung först.

– Den här lösningen är något som drottning Elizabeth inte kan acceptera under några omständigheter, men jag tror att Meghan och Harry hoppas att Charles kan vara mer progressiv och säga till dem: "Okej, om ni vill vara kungligheter på deltid, då är det okej", säger Tom.

Annons