Meghans och Harrys motstridiga beslut avslöjas på bild – anställer dömde mannen

Meghans och Harrys motstridiga beslut avslöjas på bild – anställer dömde mannen

Meghan och Harry rör upp starka känslor efter sitt djärva beslut.
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen
0:52

Efter reklamen: Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

(0:52)

Slå på ljud

Prins Harry och Meghan Markle har de senaste två åren tagit flera beslut som fått dem att hamna i blåsväder. Allt började med deras sorti ur det brittiska kungahuset och sedan dess har konflikterna avlöst varandra.

Nu har de tagit ytterligare ett beslut som får många att höja på ögonbrynen.

Meghan och Harry fångas på bild med dömd man

När hertigparet lämnade London efter Elizabeths begravning fångades de på bild med en ny livvakt. En man som visar sig vara en dömd kvinnomisshandlare.

Enligt Daily Mail ska mannen, som tidigare tillhört Londons poliskår, ha strypt sin före detta hustru nära till döds efter att hon sagt att hon inte längre älskade honom. Kvinnan vars namn var Sarah arbetade för polisen i Sussex och beskrev sin ex-make som galen.

Mannen dömdes 2016, men slapp fängelse då han själv ringde 999 efter händelsen och erkände till brottet. Men enligt källor till Daily Mail var det endast en av många fruktansvärda händelser. Sarah tog senare sitt liv till följd av sitt traumatiska äktenskap.

Nu står den dömde mannen alltså för Meghans och Harrys säkerhet – något som anses vara högst motstridigt av Meghan som länge kämpat mot kvinnors rättigheter och könsrelaterat våld.

Meghans motstridiga beslut efter kampen

När Sussex-paret var i Sydafrika 2019 för arbete med rättsorganisationen ActionAid, talade Meghan om hur viktigt det är att män hålls ansvariga för deras agerande.

"När man tänker på hur öppenhjärtig Meghan är kring kvinnofrågor är det rätt häpnadsväckande att en livvakt med den bakgrunden har blivit anställd", säger en källa till Daily Mail och fortsätter:

"Det var en sån chock när jag såg bilden och kände igen honom. Hans fru gick igenom en väldigt traumatiskt tid med honom. Om Meghan och Harry visste hela historien tror jag inte de skulle vara bekväma med att ha honom som livvakt."

Innan Sarah försvann från jordelivet ställde hon upp i en intervju där hon delade med sig av vad hon varit med om.

– Att göra något sånt här är fruktansvärt av vilken man som helst – för en polis att göra det han gjorde är skandalöst. Han dödade mig nästan. Allt han fick var en smäll på fingrarna. Vad är det för läxa till andra män?, sa hon då.

Foto: TT