Meghans pappa om dotterns ord: ”Det är falskt”

meghan markle prins harry thomas markle pappa

TT
Den smutsiga affären kring publiceringen av Meghans privata brev till sin far fortsätter.
Slå på ljud

Förhållandet mellan Meghan Markle och de brittiska tabloidmedierna har varit ansträngt en längre tid, och hon har inte uppskattat allt som skrivits om henne i pressen. Hon har granskats in i sömmarna sedan första dagen då det stod klart att hon och Harry hade blivit ett par, och inte allt har varit positivt.

Hon är mitt i processen av att stämma tidningen The Mail on Sunday, för att bland annat ha publicerat ett brev från Meghan till sin far Thomas Markle, 76, vars relation inte heller är på topp. Meghan anser att brevet var av privat natur och inget som skulle läggas ut till allmänhetens beskådan.

Meghan Markle thomas markle pappa

Meghan Markle med sin pappa Thomas Markle.

/ IBL

Hennes advokat har sagt att brevet var väsentligen privat, personligt och känsligt och det var aldrig intentionen att det skulle bli offentligt”, skriver Daily Mail.

Vidare har hennes advokat sagt att publiceringen av brevet var ”ett övergrepp mot hennes privatliv, hennes familj och hennes kommunikation”. Han menar att brevet hade synliggjort hertiginnans kärlek till sin far, och hennes oro för hans hälsa.

På den punkten håller däremot inte hennes far med. I ett vittnesmål i fallet refererar han till ett uttalande av en av Meghans vänner i People, där vännen påstod att brevet var en utsträckt hand från Meghan till sin far.

Meghan Markles pappa uttalar sig om brevet

Det säger Thomas Markle nu är en ”total lögn”, och menar att artikeln med brevet var godkänd av Meghan.

”Citatet föreslog att Meghan hade kontaktat mig i brevet och sagt att hon älskade mig och att hon ville rädda vår relation. Det är falskt. Brevet var inte ett försök till försoning, det var kritik mot mig. Det stod inte att hon älskade mig. Hon frågade inte ens hur jag mådde. Brevet visade ingen omtanke om faktumet att jag hade haft en hjärtattack och ställde inga frågor om min hälsa. Det var faktiskt en signal om att vår relation var över, inte en försoning.” säger Thomas Markle enligt Daily Mail.

Mr Markle also said the article in People magazine wrongly accused him of telling "mistruths" and "contained other inaccuracies about me".

He said: "It was wrong for People magazine to say I had lied about Meg shutting me out - she had shut me out, as the letter from her showed."

Motivet med att läcka brevet ska enligt försvarssidan ha varit att få Meghan att framstå som omtänksam och inte lika hjärtlös som den dåvarande bilden av henne bland folket i Storbritannien, något som misslyckades totalt.

Sista ordet är nog inte sagt i frågan!