Meghans smycke som skapade stor oro i brittiska hovet – såg dolda budskap

Meghan blev tidigt varse om att livet som kunglighet inte kommer likna det liv hon levde innan.

Att anpassa sig till ett kungligt liv kan vara en tuff utmaning för de som kommer utifrån och blir en del av kungafamiljen i vuxen ålder. Vissa utmaningar är mer väntade en andra, och i de minsta detaljer kan en urgammal tradition gömma sig. Det var något Meghan fick erfara tidigt i hennes förhållande med prins Harry, när hon plötsligt blev uppringd av en person från hans team på kungliga slottet.

Anledningen var någon så banalt som ett halsband. Det var i december 2016, och Meghan bodde fortfarande i Kanada och spelade in den populära tv-serien Suits. Det gick rykten om att Meghan och Harry dejtade, men det var oklart hur seriösa de båda var med relationen. Enligt den nya boken Finding Freedom som handlar om Meghan och Harry var svaret ”väldigt seriöst”, och beviset var det halsband hon hade valt att bära och som fick fotograferna att vilja ha en bild på henne till varje pris.

Halsbandet skvallrade om relationen med Harry

Det var ett specialdesignat guldhalsband, med hänge där bokstäverna M och H var ingraverade. Fansen var förtjusta, men det var inte det kungliga slottets rådgivare, som istället reagerade med oro.

”Hon fick veta att om hon bar ett sånt halsband skulle det bara uppmuntra närgångna fotografer att fortsätta föröska fånga den typen av bilder, och med det nya rubriker i pressen”

Enligt boken ska Meghan inte sagt så mycket under samtalets gång, men lyssnade på rådet och slutade använda halsbandet. Efteråt ska hon dock ha känt sig frustrerad och upprörd, för trots att hon visste att det var goda intentioner bakom rådet hon fick så var det en ”märklig känsla att någon från hennes pojkväns stab skulle ringa och tala om för henne vilka smycken hon kunde använda och inte samt att hon inte skulle le mot fotografer.”

Foto: TT