Meghans stora misstag – straffas i USA

Det gäller att kolla igenom alla ansökningar ordentligt – något Meghan, Harry och deras team missat.

Meghan Markle och prins Harry har under lång tid jobbat med att skapa en ideell stiftelse för att driva supportgrupper, en plattform för utbildning och en sajt som ska fokusera på välmående. Flytten till USA komplicerade arbetet, men tidigt i våras fick de äntligen iväg sin ansökan till USA:s patentverk.

Nu har de fått svaret, och det är en dyster historia. Eftersom ansökan bland annat saknat signatur så blev det avslag, rapporterar The Sun. Beskrivningen av verksamheten ska dessutom ha varit “för vag” och de måste även betala in vissa avgifter för att den ska kunna godkännas.

Misstagen måste rättas till i tid

Nu har paret och deras advokat till 22 augusti på sig att rätta till misstagen, annars kommer ansökan att läggas ner. Tills vidare är namnet på stiftelsen, Archewell, skyddat.

Men det verkar inte helt kört för paret! Enligt tidningen är det vanligt med avslag på den här typen av ansökningar, upp till en femtedel av alla som skickar in dem behöver göra ändringar innan de kan godkännas.

Meghan och Harrys stiftelse har skjutits upp till minst nästa år.

Meghan och Harrys stiftelse har skjutits upp till minst nästa år.

”De vill göra allt rätt”

En källa berättade för The Sun att “de vill göra allt rätt, och det är ingen idé att stressa fram det”.

“De håller på att anpassa sig till ett nytt liv, en ny era. Det handlar om att få det rätt, och se till att de kommer ha möjlighet att göra skillnad.”

Meghan och Harry hade sedan tidigare beslutat att skjuta upp planerna med stiftelsen till minst 2021, för att för tillfället kunna fokusera på Black lives matter och coronapandemin.