Meghans stora vändning med drottning Elizabeth – i smutsiga bråket

meghan elizabeth

TOLGA AKMEN

Meghan har varit i en stor konflikt och nu stöttas hon av drottningen.

Pappa Thomas Markle kom inte på Meghans bröllop med prins Harry sommaren 2018. Den officiella förklaringen var att hälsan hindrade honom från att dyka upp – och han hade mycket riktigt fått två hjärtattacker inom kort tid.

Men i efterhand har både pappan och hans son (och Meghans halvbror) Thomas Markle junior har anklagat Meghan för att ha negligerat sin familj efter att hon träffade Harry.

Thomas Markle hämnades på sin egen dotter genom att låta tidningen Mail on Sunday publicera ett brev som Meghan skrivit till honom.

”Om du älskar mig, som du säger i tidningarna att du gör, snälla sluta. Snälla, låt oss leva våra liv i fred. Snälla sluta ljuga, snälla sluta orsakade så mycket smärta, snälla sluta exploatera min relation till min man…”, skrev Meghan i brevet.

Meghan vinner i domstol

Meghan svarade med att stämma Mail on Sunday för att ha missbrukat privat information om henne, brutit mot lagen om upphovsrätt och dataskyddsförordningen GDPR.

Hon fick rätt i domstol, brevet var av privat karaktär och inte av allmänt intresse, så det var fel av Mail on Sunday att publicera det för allmänhetens beskådan.

Nu har Meghan vunnit nästa juridiska vinst i den smutsiga och långdragna tvisten. I domstol har det fastslagits att genom att publicera brevet har de brutit mot upphovsrätten, som tillfaller Meghan. Detta trots tveksamheter om vem som faktiskt hade upphovsrätten, då Meghan tagit hjälp av hovets jurister innan hon skickade brevet, men de fastslog att det inte påverkade vem som hade upphovsätt över brevet.

Det påståendet stöttades av drottning Elizabeth, som via ombud sa att ”vi anser inte att kronan har någon upphovsrätt över det elektroniska utkastet”.