Meghans svek mot hertiginnan Kate

hertiginnan kate meghan markle

Sprickan mellan Kate och Meghan blir bara större och större. Nu har Williams fru reagerat över svägerskans sätt att hantera "Megxit".

Efter hela Megxit-affären har Meghan lämnat London för att påbörja familjen nya liv i Kanada. Kvar på slottet är prins William och hertiginnan Kate som nu har förlorat sina kungliga kollegor i vad som tidigare kallades för “Fab Four”.

Prinsarna William och Harry utförde många kungliga uppdrag tillsammans – förr om åren. Och när Harry gifte sig med Meghan trodde många att den kungliga kvartetten skulle vara oskiljaktiga. Men så har det inte blivit. Hertigparet av Sussex visade tidigt att de suktade efter ett helt annat liv. De var inte alls lika öppna med familjebilder, när lille Archie kom till världen, och de skapade även egen hemsida – utan inblandning från det brittiska hovet.

Meghans val har gjort Kate besviken

Och så kom chockbeskedet. Den 8 januari meddelade Harry och Meghan att de lämnar sina centrala roller inom den brittiska kungafamiljen för att satsa på egna karriärer utan ekonomiskt stöd från apanaget. Förvirringen var total och veckans huvudperson, som egentligen var hertiginnan Kate, kom i skymundan. Williams fru fyllde nämligen 38 år dagen efter Harrys och Meghans “bomb” men något större firande blev det förstås inte. Alla britter, inklusive kungafamiljen, var istället upptagna med att försöka bena ut alla turer i fallet Megxit.

Relationen mellan Meghan och Kate har inte varit på topp de senaste månaderna. Familjerna har förstås haft diskussioner om hertigparets önskan att kliva av den kungliga karusellen men att det skulle publicerade Instagram-inlägget just då – och på det sättet – var de inte förberedda på. Julen firade de ju dessutom på olika håll. Harry och Meghan valde ju nämligen att åka till Kanada med hertiginnans mamma Doria Ragland istället för att närvara vid det traditionsenliga firandet på Sandringham.

Tidigare var de som systrar

Kate var ett otroligt stort stöd för Meghan när hon var ny i kungafamiljen. Och enligt uppgifter till brittisk media är hertiginnan nu besviken över svägerskans kungliga sorti. Eller rättare sagt – på sättet det meddelades.

Foto: TT