Meghans tårar efter anklagelserna – tröstades av Harry mitt i natten

Det har varit ett tumultartat år för prins Harry och Meghan – och det ser inte ut att ljusna än.

Prins Harry har varit väldigt öppen den senaste tiden om hans psykiska ohälsa och hans oro för sin fru Meghan Markle, som blivit hårt ansatt både inifrån och utifrån kungahuset ända sedan deras bröllop för tre år sedan.

I en ny dokumentärserie han gjort tillsammans med Oprah Winfrey för Apple+ berättar han mer om vad som faktiskt hände under parets allra tuffaste tid.

– Jag vaknade mitt i natten av att hon grät mot sin kudde för att hon inte ville väcka mig, för jag bar redan på så mycket. Det krossar mitt hjärta. Jag höll om henne, vi pratade, hon grät och hon grät och hon grät, berättar prins Harry i serien.

Det var i samband med anklagelserna om mobbing som riktats mot Meghan av medarbetare i brittiska hovet, något som rapporterades om av bland annat The Times bara dagar innan deras stora intervju med Oprah Winfrey som sändes i mars i år.

De svarade på anklagelserna direkt i ett uttalande till The Times, och skrädde inte orden.

”Låt oss kalla det för vad det är – en kalkylerad smutskastningskampanj baserad på vilseledande och skadlig desinformation. Vi är besvikna över att se denna typ av ärekränkande porträtt av hertiginnan av Sussex få trovärdighet via mediakanaler. Det är ingen tillfällighet att flera år gamla förvrängda anklagelser som syftar till att underminera hertiginnan kommer fram till brittisk media så nära inpå tillfället då hon och hertigen ska tala öppet om sina upplevelser de senaste åren.”