Meghans tuffa förhandling med Elizabeth: "Styrde allting"

Meghan Markle drottning Elizabeth

Inför mötet med drottningen Elizabeth hade Meghan en klar strategi hur hennes och prins Harrys nya liv skulle se ut. Enligt källor gick Meghan in i rollen som hon hade i series "Suites" , en stenhård jurist med tuffa krav.

När Harry och Meghan skulle ha sitt stora möte gällande deras framtid, med drottning Elizabeth, var det ingen lätt förhandling. Hertiginnan Meghan var den som styrde mötet och lade upp alla strategier inför mötet. Trots prins Harrys närvaro var Meghan den som hade full kontroll.

– Det var som att hantera en tuff hollywoodjurist, säger en källa i en ny kunglig biografi.

Meghan utnyttjade sin skådespelartalanger

En av Meghans mest kända roller är rollfiguren Rachel Zane i TV-serien Suits. Serien utspelar sig på en prestigefylld advokatfirma, där Meghan spelar en djärv juristassistent.

Mötet var viktigt för paret och Meghan var fast besluten om att hennes villkor skulle gå igenom.

Det verkar som Meghan tog sin an rollen som en tuff advokat, och det finns ingen tvekan om att hon använde sina skådespelartalanger under mötet med drottningen.

– Paret Sussex ville ha garantier på varenda punkt, som om det vore en förhandling om ett kontrakt, säger en insatt källa nära Buckingham Palace.

Den nya kungliga biografin "Finding Freedom", skildrar prinsparets resa, från första dejten till uppbrottet från det brittiska kungahuset.

Meghan Markle

©2019 Pool / i-Images

Hertiginnan av Sussexs hantering av situationen

Deras beslut att lämna kungahuset har minst sagt rört upp känslor bland det brittiska folket, som försattes i chock när nyheten kom.

Under mötet med Elizabeth var det Meghan som ställde krav inför drottningen.

– De hanterade förhandlingarna helt fel, säger en källa i boken.

Meghan gjorde det minst sagt, istället för att involvera prins Harry och diskutera med drottningen om deras val, valde hon att sköta förhandlingarna helt själv.

Tillslut fick Meghan som hon ville. Idag lever prinsparet i Kalifornien, tillsammans med sin son Archie, och har sagt upp sig helt och hållet från sina kungliga uppgifter.

Foto: TT