Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mello-artistens avslöjande om känslorna till Carl Philip: "Jättekär i honom"

08 dec, 2023, 12:52 
Louise Wibergh Lenti
Carl Philip, Dotter

I en intervju med Svensk Dam berättar hon om brevet där hon förklarade sin kärlek till prinsen.

Annons

Johanna Jansson, mer känd via sitt artistnamn Dotter, är artisten och låtskrivaren som kommit att ha en självklar plats i Melodifestivalen. Hon har skrivit låtar till artister så som Mariette Hansson och Lina Hedlund och har själv medverkat i tävlingen hela tre gånger.

Mellostjärnans kärleksavslöjande om Carl PhilipBrand logo
Mellostjärnans kärleksavslöjande om Carl Philip

Under fredagens presskonferens bekräftades det att Dotter är en av deltagarna i Melodifestivalen 2024. Svensk Dam fick möjligheten att prata med Dotter om tankarna inför tävlingen och den oväntade relationen till prins Carl Philip.

Fjärde gången gillt

Hon debuterade på Melodifestivalens scen 2018 med låten "Cry". Låten var favorittippad av såväl fans som odds men tog sig tyvärr inte hela vägen till finalen.

Den stora revanschen kom däremot 2020 när Dotter medverkade med superhiten "Bulletproof". Med sin reflekterande tröja och strålande karisma bländade hon svenska folket som återigen hade henne som favorit. Hon slutade på en andraplats, bara ett poäng bakom vinnaren The Mamas.

Artisten Dotter
Dotter på Melodifestivalscenen med den bländande låten Bulleftproof 2020.

Året därpå var hon tillbaka, den här gången med låten "Little Tot", och tog sig direkt till final där hon slutade på en fjärdeplats. Även denna gång ett poäng bakom The Mamas.

Annons

Nu är hon återigen tillbaka och frågan är såklart, är det fjärde gången gillt?

– Det är så kul att vara med igen. Jag är supertaggad. Mer taggad än någonsin tror jag. Så ja, det känns jätteroligt, säger Dotter med ett fniss när hon möter Svensk Dam.

Dotters brev till prinsen: "Skickade en bild på mig själv"

Samtalet går från känslorna kring Melodifestivalen till känslorna kring kungahuset. Det är då Dotter kommer med det oväntade avslöjandet.

Hon har precis fått frågan om vem i kungahuset som hon helst hade ätit middag med. Efter en stunds fundering svarar hon Carl Philip.

– Jag var jättekär i honom när jag var åtta år gammal. Så det hade varit kul att få berätta det. Jag skrev faktiskt ett litet brev till honom när jag var åtta. Att jag tyckte att åldersskillnaden inte hade någon betydelse, säger Dotter och skrattar åt sig själv.

Vid den här tidpunkten var prinsen 16 år gammal.

– Men jag fick ju aldrig något svar. Jag skickade en bild på mig själv när jag satt på en sydd kamel. Och tyckte att det var den snyggaste bilden på mig. Jättekonstigt, säger Dotter skrattandes och skakar på huvudet.

Som tur var blev det bra för Dotter trots det uteblivna svaret från Carl Philip. Idag är hon sambo med musikproducenten Dino Medanhodzic och tillsammans fick de en liten dotter för ett år sen.

– Jag vill bara stanna i tiden. Det är så mysigt och det är det bästa valet jag har gjort. Att våga få barn. Våga pröva liksom. Det känns underbart, verkligen. Det är så mysigt, säger Dotter med tindrande ögon.

Foto: TT

Annons