Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mello-stjärnans oväntade koppling till kronprinsessan Victoria – planerna för framtiden

01 mar, 2024, 10:00 
Louise Wibergh Lenti
Under lördagens direktsändning kommer Victoria få sig en kul överraskning!
Annons
Robin ”Elecktra” Werner avslöjar planen med kronprinsessan VictoriaBrand logo
Robin ”Elecktra” Werner avslöjar planen med kronprinsessan Victoria

Årets sista deltävling i Melodifestivalen närmar sig med stormsteg och artisterna repar för fullt inför lördagens sändning.

Under torsdagen fick pressen se artisternas scenframträdande för första gången och det var då den oväntade kopplingen till kronprinsessan Victoria uppmärksammades.

En ny schlagerdiva gör entré

En av artisterna är dragshow artisten Elecktra, spelad av Robin Werner. Robin har synts på scener både i Sverige och utomlands i flera år men slog igenom med svenska folket när han medverkade i Drag Race Sverige där han slutade på en fjärdeplats.

Även om han inte tog hem vinsten så fångade hans skånska stämma svenskarnas hjärtan – inte minst med låten "Unna daj" som Robin vann priset för "Årets låt" på QX-galan 2024. Han vann även priset för "Årets drag" vilket inte var alltför förvånande då Robin är en väldigt skicklig makeup-artist. Han har bland annat sminkat namn som Anita Ekberg, Carolina Gynning och Carina Berg.

Annons
Robin "Elecktra" Werner, QX-galan 2024
Elecktra tackar publiken på QX-galan.Jonas Ekströmer/TT

På lördag gör Elecktra sin debut i Melodifestivalen och det väntas glitter och glamour till tonerna av låten "Banne maj".

Hyllningen till Victoria

Elecktras låt "Banne maj" där hon pratsjunger på bred skånska handlar om att alla har rätt att finnas. Det är en glad schlagerdänga i stil med After Darks "La dolce vita" som garanterat kommer få igång soffdansarna på lördag.

Några som kanske kommer dansa lite extra är en viss familj ute på Haga. Det blev nämligen bekräftat för någon vecka sen att Victoria och hela familjen brukar titta på Mello tillsammans.

Och varför ska just kronprinsessfamiljen dansa lite extra?
Jo för i Elecktras låt finns det en liten hyllning till Victoria!

Annons

I en del av refrängen sjungs raderna "Banne maj, kom vi skapar historia, banne maj, som nästa drottning Victoria".

En oväntad men rolig hyllning!

Elecktra melodifestivalen 2024
Elecktra framför Banne Maj vid torsdagens repetitioner i Karlstad.Jonas Ekströmer/TT

Framtidsdrömmen

Faktum är att Elecktra tycker att det är jätteintressant med kungafamiljen och det finns en extra dragning till just Victoria. I en intervju med Svensk Dam berättar hon om en av hennes stora drömmar:

– Jag tycker att hon uppleves så otroligt genuin och mysig människa. Så att henne skulle jag vilja... Alltså jag vill typ bli bjuden på hennes kalas. Äta kaka hemma hos henne. Det vore drömmen, säger Elecktra.

Sedan tänds ytterligare en dröm:

– Jag vill sminka kronprinsessan Victoria till nästa födelsedag! säger Elecktra och skrattar.

Foto: TT

Annons