Metallicas superöverraskning – spelade prins Daniels svenska favoritlåt

Daniel och Estelle på Metallica

Under tisdagen spelade prins Daniels favoritband på Ullevi i Göteborg. Kronprinsessfamiljen fanns på plats. Och det bästa av allt? Bandet spelade prins Daniels favoritlåt!

Att kungafamiljens medlemmar har en varierad musiksmak vet vi sedan tidigare. Kungen gillar Pink Floyd, Victoria och Daniel gillar Kent, Robyn och First Aid Kit och Carl Philip och Sofia är förtjusta i Lars Winnerbäck, Håkan Hellström och The Ark.

Madeleine, å sin sida, lyssnar gärna på Swedish House Mafia. Chris O’Neill då? Ja han har Je t’aime moi non plus med Serge Gainsbourg och I Belong To You med Lenny Kravitz i lurarna. Han diggar även Red Hot Chili Peppers Scar Tissue, Kleerups With Every Heart Beat och Mr. Bojangels med Sammy Davis Junior.

Kungafamiljen älskar konsert

Kungafamiljen älskar konserter och går gärna och lyssnar på sina favoritmusiker och favoritband. I Borgholms slottsruin är de nästan varje sommar för att digga till musiken som de älskar. I helgen besökte ju prinsessan Sofia dessutom festivalen Vi som älskar 90-talet och under tisdagen, nu i veckan, gick prinsessan Estelle, prins Daniel och kronprinsessan Victoria på Metallicas konsert på Ullevi i Göteborg. Att Estelle är en riktig hårdrockstjej vet vi sedan tidigare – förut har hon ju, bland annat, sett en konsert med rockgubbarna i hårdsminkade Kiss.

Prins Daniel på väg in på Ullevi

Prins Daniel på väg in på Ullevi för att se Metallica. Juli 2019.

Prins Daniels favoritlåt

Och nu var det alltså dags igen. Också prins Daniel är förtjust i Metallica. Han har sett dem live ett flertal gånger, enligt uppgift till Svensk Damtidning. Så också förra året, då Metallica tilldelades Polarpriset i populärkulturgenren.

”Kapitalet höjer hyrorna
och staten bostadsbidragen
så kan man fiffla en smula
med den järnhårda lönelagen.”

Se klippet från Ullevi nedan!

Foto: TT