Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit akut till sjukhus: "Grät och skrek"

22 feb, 2021, 12:00 
Kronprinsessan Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit fick åka akut till sjukhus med svåra, ofattbara smärtor.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 7?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 7?

Kronprinsessan Mette-Marit var på skidresa när olyckan var framme. Hon och prinsessan Ingrid Alexandra trasslade ihop sig och Mette-Marit föll handlöst.

För kronprinsessan var fallet så illa att hon fick åka akut till sjukhus.

Mette-Marit akut till sjukhus: "Grät och skrek"

Kronprinsessan Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit var med om en otäck olycka.

Det här inträffade 21 december.

Nu har Mette-Marit för första gången pratat öppet om den otäcka olyckan.

– Det var så pinsamt. Och inte för att jag är kronprinsessa eller något sådant, men först och främst för att jag var ensam i backen med mina barn och de tyckte att det var så pinsamt, säger Mette-Marit i programmet The Kåss Furuseths som sänds i norsk statsradio.

Men det pinsamma i situationen blev snabbt överskuggad av den våldsamma smärtan. Mette-Marit hade nämligen brutit svanskotan – något som gör ohyggligt ont.

Annons

– Jag hade så ont att jag inte kunde låta bli att yla. Jag grät och bara skrek, för jag har helt enkelt aldrig haft mer ont, säger Mette-Marit.

Fick tillbringa en natt på sjukhuset – påverkade hela julen

Mette-Marit fick tillbringa en natt på sjukhuset. Till skillnad från i fallet med drottning Silvia här i Sverige, så valde inte det norska hovet att gå ut med nyheten om olyckan direkt när den inträffade. Den avslöjades istället av norska Se og hör i januari.

"Att bryta svanskotan gör riktigt ont och julen blev därför av det lugna slaget för kronprinsessan – även om hon var värdinna på julafton", skrev Se og hör i sin artikel om händelsen.

Mette-Marit fanns alltså plats plats när kungafamiljen firade jul ihop på Skaugum. Där var också kungaparet, kung Harald och drottning Sonja, och Haakons syster, prinsessan Märtha Louise, och hennes tre döttrar.

Annons