Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit bekräftar problemen i relationen med Haakon: ”Dåliga dagar”

21 aug, 2023, 18:00 

Kronprinsessan Mette-Marits ärliga ord om relationen med kronprins Haakon.

Annons

Det norska kronprinsparet har haft ett intensivt år. Under sommaren har de försökt ladda batterierna, samtidigt som kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon slagit på stora trumman och firat de båda nu fyllt 50 år, något som inom kort kommer leda till stora festligheter på slottet.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Kärleken har spirat sedan den dagen de gifte sig för snart 22 år sedan. I dag har de två fina barn ihop och trots att de gått igenom en rad svårigheter tillsammans, har kärleken aldrig slocknat.

– Du märker väldigt tydligt när Mette kommer in i ett rum. Det är en kraft där som man inte kan undgå, har Haakon tidigare sagt om sin älskade hustru.

Mette-Marit
Det märks tydligt när kronprinsessan Mette-Marit kommer in i ett rum, enligt kronprins Haakon.

Mette-Marits ord om Haakon

Även Mette-Marit beskriver sin make med varma ord. I samband med hennes 50-årsdag berättade hon om den resa de gjort tillsammans och vad hon tycker är bäst med Haakon.

Annons

– En snäll pappa, först och främst. En mycket ansvarsfull kronprins som tar sitt jobb och sin roll på största allvar, säger hon i en intervju med norska NRK.

När de befinner sig på kungliga uppdrag tillsammans är det inte helt ovanligt att de visar sin uppskattning för varandra, och under åren har de bjudit på flera kärleksgester i det kungliga rampljuset.

”Vi har verkligen dåliga dagar”

Men de har sina upp- och nedgångar, precis som alla par, och ibland är det inte lika kärleksfull stämning mellan paret, även om de allt som oftast är ett bra team när de är ute på sina uppdrag.

– På bra dagar är vi ett väldigt bra team, men vi har verkligen dåliga dagar, som alla andra, säger Mette-Marit.

För det mesta är det dock goda miner. I en intervju med Aftenposten delar Mette-Marits syskon, Espen, Per og Kristin Høiby, med sig av deras bild om kronprinsparets varma relation.

– När vi först hörde att det kunde vara något mellan Mette och Haakon var vi osäkra på om det verkligen kunde vara de två. Men som jag sa i talet när de firade tio år som gift par: ”Vi hade fel, ni har visat vad som händer om kärleken och viljan är tillräckligt starka. Och om maken har tålamod nog”, säger Espen Høiby.

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit
Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har snart varit gifta i 22 år!

Foto: TT

Annons