Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Mette-Marit bryter tystnaden – sorgen efter upptäckten med Haakon: ”Vemodigt”

19 jun, 2024, 05:00 
Kronprinsessan Mette-Marit bryter nu tystnaden om händelsen i familjen.
Annons
Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!Brand logo
Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit är väldigt familjekära. Hemma i Skaugum har de uppfostrat sina två barn, prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus och levt ett härligt liv mellan de kungliga uppdragen.

Men barnen har blivit vuxna. Ingrid Alexandra har flyttat ut, skaffat sig en egen lägenhet i centrala Oslo och tjänstgör nu inom det militära i Brigad Nord i Indre Troms.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon.Shutterstock

Mette-Marit om barnen

För Mette-Marit och Haakon är det en viss sorg att se barnen lämna hemmet, bege sig ut i världen, testa sina vingar och ta sina första stapplande steg in i vuxenvärlden.

Annons

— Det är en stor välsignelse att ha tonåringar i huset, att få vara med i deras liv, följa dem och deras vänner i allt de gör och alla diskussioner vi har. Vi lär oss så mycket av dem varje dag. Jag känner mig så lyckligt lottad som får vara så nära dem och jag fasar för att de ska lämna huset snart, har Mette Marit tidigare sagt.

Mette-Marits sorg: ”Vemodigt”

Sverre Magnus håller också på att bli en vuxen man och slutför gymnasiet i sommar. För Mette-Marit och Haakon har det nu blivit så tydligt att de inte längre har några små barn.

Annons

– Vi har mer fritid. Vi har börjat göra saker som vi gjorde när vi var väldigt unga. Gå på bio, gå på utställningar och äta lunch på stan, säger hon i en intervju med norska VG.

Samtidigt finns det ett visst vemod, medger Mette-Marit.

– Jag säger inte att jag gillar att de lämnar boet, men jag tycker att det är helt fantastiskt att se sitt barn i färd med att hitta sig själv.

– Sådana nya livsfaser har också något vemodigt över sig, men framför allt är det bara fantastiskt att se dem utvecklas som människor, säger hon.

Kronprinsessan Mette-Marit, prinsessan Ingrid-Alexandra, prins Sverre Magnus och kronprins Haakon
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon tycker det är jobbigt att se barnen bli äldre.dana / dana press

Foto: TT

Annons