Mette-Marit fortsätter att studera i höst

Mette-Marit fortsätter att studera i höst
Annons
Kronprinsessan Mette-Marit får alltid tid över till sin Haakon.
Kronprinsessan Mette-Marit får alltid tid över till sin Haakon.
Mette-Marit pluggar igen.
Mette-Marit pluggar igen.

Kronprinsessan Mette-Marit återupptar sina management-studier vid Universitetet i Oslo på halvtid. Men tid över för sin älskade make får hon i alla fall.

Kronprinsessan Mette-Marit var strålande glad när hon kom för att delta i Dignity Day på en högskola i Lillehammer. Kursen hon ska ta handlar om team-management och ledarskap. Kursen startar den 27 september och går på halvtid.

Annons

Nykär?

Resten av tiden ska hon dela mellan arbetet som kronprinsessa med allt vad det innebär samt “bara” vara mamma till sina barn och hjälpa till med läxor och annat. Fast lite tid över till maken, kronprins Haakon blir det säkert också. De bägge verkar nästan vara lite av nykära, i alla fall om man får tro bilderna härintill som togs för någon vecka sedan i Lillehammer.

Av: Agneta Nisbeth
Foto:All Over Press

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Mette-Marit fortsätter att studera i höst”

 1. A-B skriver: 23 september, 2010

  Roligt för henne att vidareutbilda sig, alltid stimulerande och lärorikt! Har Kronprinsessan Mette-Marit någon officiell akademisk examen (motsvarande svenska filosofie kandidat eller filosofie magister examen)? När jag läst på Norska hovets hemsida har jag inte riktigt kunna utläsa detta. Det står visserligen om många olika examen efter olika kurser, men inte som jag förstått någon formell akademisk examen, men självklart har jag kanske inte tolkat det helt korrekt.


 2. Magdalena skriver: 23 september, 2010

  Se den kjærligheten som lyser fra dette paret!

  Jeg tror hverken de er nykjære eller gammelkjære. Dette paret har fra første stund vært så heldig og funnet den aller største kjærligheten du kan oppleve,- møtet og samlivet med din tvillingsjel.

  Ingenting kunne stanse denne alliansen. Og den er så god for vårt land.

  De beriker oss med sin innbyrdes kjærlighet, viser hvordan parforhold skal være, og viser sin kjærlighet i full offentlighet.

  Ja da,- Mette Marit utvikler og utdanner seg, hun bruker sine evner til beste for mennesker. Det samme gjør Haakon.

  Men det aller beste ved dette vårt kronprinspar,- det er den evnen de har til å være naturlige og vise sine følelser, slik at vi andre også skal få ta del av deres nydelige energi.

  #1 A-B, tror ikke vi får Mette Marit formalisert og satt i bås. Hun er ukonvensjonell og liker å være kontroversiell.

  Men se på hennes CV. Som moden kvinne har hun funnet seg selv, og valgt delstudier som skal underbygge de interesser og fokusområder hun har valgt å vie sin kronprinsessegjerning til.


 3. Jenny skriver: 23 september, 2010

  Jag tycker mig ha läst att Mette-Marit hade tagit en kandidatexamen men enligt vad hovet skriver så verkar det som att hon har tagit någon sorts introduktionskurs som finns vid vissa norska universitet och som krävs för att få ut en kandidat, med grundläggande studier i filosofi, etik och retorik.


 4. Perennaexplorer skriver: 23 september, 2010

  Ja!
  Jag verkligen ser hur det lyser av lycka mellan Haakon och Mette-Marit !!!! Må, en sådan relation full av KÄRLEK kunna bevisa, att lärdom och kunskap är inte allt allenast här på Jorden !!!!!!!
  STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN !!!!!!!!
  Om den Stora ,Sanna ,Kärleken, levde överallt på Vår Jord , då skulle det heller inte finnas Krig & Nöd !!!!!


 5. Ulla Forsman skriver: 24 september, 2010

  Not pregnant, after all?


 6. Gittan skriver: 24 september, 2010

  “Norska Amerika” kommer att få fint besök nästa år…. Och kanske deltar även övriga skandinaviska kungahus…

  http://www.newsinenglish.no/2010/09/23/royals-plan-major-us-tour/


 7. nea skriver: 24 september, 2010

  En sak är säker, m-m kan både läsa och skriva – till skillnad från vissa andra…


 8. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 24 september, 2010

  nea,nu ska vi inte vara såna!Att ha dyslexi är ett dolt handikapp och inget man kan hjälpa .Även ärftligt.


 9. kerstin skriver: 24 september, 2010

  Dyslexi betyder INTE att man är ointelligent. Det sägs att John F. Kennedy, Albert Einstein och andra stora och berömda personer också hade dyslexi. Det finns hjälpmedel och strategier att ta hjälp av. Har INGET med intelligens att göra.


 10. hilde skriver: 24 september, 2010

  Nea
  Det der er mobbing. De som har dysleksi kan selvfølgelig både lese og skrive. Dyslektikere har normal intelligens og like bra evne til å oppfatte og forstå som de uten dysleksi.
  Ingen velger å ha dysleksi. Det er et medfødt handicap.
  Hva med litt forståelse, tenk om det rammer dine barn/barnebarn.

  Synes det er flott at Haakon og Mette-Marit viser sin kjærlighet, men hvorfor har ingen kritisert henne for å klenge på/kaste seg over sin mann. Når Victoria gjør det samme hagler det inn med masse negative kommentarer, hvorfor denne forskjellsbehandling?


 11. Lydia skriver: 25 september, 2010

  #10 hilde. Angående kärleksbetygelser: Victoria gör det jämt/hela tiden och det ser ut som om hon klänger på Daniel då han inte ger respons.

  Har också för mig att Mette Marit ska ha studerat åtminstonde två år innan tiden med Haakon. Kan hon läst det obligatoriska akademiska året och ett år till i marknadsföring? ekonomi? HR? Management? Detta borde jounalisterna på tidningen veta eller kunna ta reda på.


 12. hilde skriver: 26 september, 2010

  Mette-Marit studerer på Handelshøyskolen BI. Hun begynner på sitt tredje kurs på vei mot en mastergrad i ledelse.
  Tidligere har hun avlagt eksamen i “Consulting” og “Ledelse; makt og mening”.
  Selv om studiet er på deltid skal hennes offisielle representasjonsprogram barberes ned til et minimum slik at hun kan bruke all tid på studiene. Dette sa Slottets kommunikasjonssjef til VG på fredag.
  Hvilke karakterer hun har fått på de eksamene hun har tatt vil verken Slottet eller BI gå ut med.


 13. Pippa skriver: 26 september, 2010
 14. Inge skriver: 26 september, 2010

  Det er fint at hun studerer. Hatten af for det.

  Skal hun kysse og og røre ved Håkon på alle billeder?


 15. A-B skriver: 27 september, 2010

  Jag anser inte att man behöver ha en akademisk examen för att på ett bra sätt kunna representera sitt land. Men det är trots allt intressant att se att Kronprinsessan Mette-Marit inte har någon akademisk examen, som exv. i Sverige motsvarande fil.kand. 3 års heltidsstudier/6 års halvtidsstudier (enstaka kurser är inte en examen), och att detta tycks vara helt och fullt accepterat, inte minst i kommentarerna på dessa sidor, samtidigt som gång efter annan Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Madeleines akademiska examina ständigt ifrågasätts i dessa kommentarer!

  Skönt med den här kunskapen om Kronprinsessan Mette-Marit, för då kan vi nu äntligen acceptera att såväl en formell akademisk examen som inte någon formell akademisk examen kan fungera bra vid representation, och att denna nyvunna insikt nu gäller för samtliga nordiska monarkier och representanter för dessa!


 16. Lydia skriver: 27 september, 2010

  #15 A-B!

  I Sverige kan du ha högskoleexamen 2 års studier, gäller oftast ingenjörer. Enstaka kurser är ju det man plockar ihop till en examen om man inte går en yrkesutbildning. Däremot är som du skriver fil.kand minst tre års terminstudier. Men man kan också läsa sommarkurser och klarar då av studierna snabbare trots att det enbart är heltidsstudier.

  Jag undrade tidigare om inte Mette Marit hade en liknande svensk högskoleexamen sen före hon träffade Haakon, men ingen har riktigt svarat. Hon läste i alla fall på Universitet/högskola har jag för mig. Om hon har typ två års studier sedan tidigare kanske hon nu kompleterar upp. Skulle kunna vara efter det jag kunnat läsa utifrån hildes inlägg att Mee Marit nu har en termins heltidsstudier och fortsätter med en halvtidskurs under hösten. Men för en master är det långt kvar om Norge också har Bolognasystemet.


 17. Renee skriver: 30 september, 2010

  I mina dagar måste man ha studentexamen för att komma in på universitetet. Motsvarande i Norge är “artsium” (Jag vet inte riktigt hur det stavas) Man ser ju alltid de norska studenterna med sina svarta tofsprydda mössor. Hade Mette Marit haft en sådan mössa hade vi sett massor av bilder på det. Jag tror inte hon har någon akademisk utbildning. Men vad betyder det, när man är så
  sagoligt vacker både innan och utan.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar