Mette-Marit glänste på galamiddag i Oslo

Kung Harald, drottning Beatrix, drottning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit, prinsessan Märtha Louise och prinsessan Ragnhild.

Kung Harald, drottning Beatrix, drottning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit, prinsessan Märtha Louise och prinsessan Astrid.

Kronprinsessan Mette-Marit.

Kronprinsessan Mette-Marit.

Drottning Beatrix är just nu på ett tre dagar långt statsbesök i Norge. Här ser vi henne tillsammans kung Harald och resten av den norska kungafamiljen.

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, för dagen vackert klädd i vitt, fanns också på plats när den holländska drottningen Beatrix kom till Oslo för ett tre dagar långt statsbesök. Drottning Beatrix anlände med båt till Oslo, ni kan se det hela på det norska kungahusets hemsida.

En krans

Kung Harald och drottning Sonja började med att följa drottning Beatrix till Askershus fästning och Nationalmonumentet för att lägga ner en krans där som traditionen bjuder.

Digert program

Drottning Beatrix och Haakon i Oslo.

Drottning Beatrix och Haakon i Oslo.

Det ser ut att vara fullt upp för drottning Beatrix som hade fått ett verkligt digert program under sitt statsbesök. Bland annat kommer hon att besöka Bjørnholts skola som arbetar med ett lyckat integrationsprojekt.

Drottningen ska också lyssna på en konferens om fiske och ha ett möte med näringslivet.

Galamiddag

Den första kvällen avslutades i alla fall med en stor galamiddag på slottet. Där medverkade, förutom kungaparet, även kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, men också prinsessan Astrid fru Ferner, prinsessan Märtha Louise och Ari Behn.

Kronprinsessan Mette-Marit glänste på festen.

Kronprinsessan Mette-Marit glänste på festen.

På operan

Programmet fortsätter under onsdagen och denna kväll ska avslutas med ett besök på operan då hela den norska kungafamiljen ska delta enligt hemsidan.


Vi återkommer senare med ett nytt reportage om drottning Beatrix besök i Norge


Läs också:

Kronprinsessan Mette-Marit på plats under schlagerfestivalen››

Nytt attentatsförsök på holländska kungafamiljen››

Kronprinsparet firade nationaldagen med sina söta barn››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures